Alcides speelt gelijk na gemiste strafschop

Alcides moet genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen V.O.C. uit Rotterdam. Daardoor zakt de ploeg van Wilko Niemer naar de negende plaats in de stand.
GESCHREVEN DOOR: Barry de Vries

Alcides begon sterk aan de wedstrijd op het Rotterdamse kunstgras. Na vier minuten spelen had een voorzet van Nick Kuiper de voet van Sil Kuurman al gevonden en die werkte de bal in het net. Kuiper leek niet lang daarna ook de 0-2 te scoren, maar deze treffer werd afgekeurd om buitenspel.
Ommekeer
Daarna draaide de thuisploeg de rollen om. Uit een mooie aanval werd vanuit de rechterhoek op doel geschoten. Alcides keeper Xander Jager blokkeerde in eerste instantie het schot, maar de afketser werd bij de tweede paal alsnog binnen gefrummeld. Niet veel later viel ook de 2-1 nadat V.O.C. zich een weg baande door de verdediging van Alcides om vervolgens van dichtbij doelman Jager te passeren.
Kuiper raakt en mist
Nick Kuiper toonde voor rust nogmaals zijn belang voor de Meppelers. Hij sneed vanaf de linker flank naar binnen en tussen vier verdedigers in schoot hij de bal knalhard in de linker bovenhoek. Daarmee tekende hij voor de gelijkmaker waarmee beide ploegen de kleedkamer opzochten. "Nick is het hele seizoen al goed bezig en hij heeft een klik met Sil Kuurman in aanvallend opzicht," laat trainer Wilko Niemer weten. "Toevallig heb ik het afgelopen donderdag nog met hem besproken om eens vanaf links de bal in te schieten en dat deed hij vandaag fantastisch."
Na rust was er evenwicht, al kreeg Alcides halverwege de tweede helft een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar de penalty van Nick Kuiper werd door de keeper van de Rotterdammers gestopt. Ook de rebound werd niet benut. "Daar hebben we ons wel tekort gedaan en dat is zuur, maar bij overheerst niet de teleurstelling. Het meest positieve vond ik dat we negentig minuten lang gas hebben gegeven", aldus Niemer.
Stand
Met het ene punt komt Alcides in de stand uit op 14 punten uit 11 wedstrijden. Daarmee zakt de ploeg naar de negende plaats, omdat Purmersteijn wist te winnen van TAC'90.
Volgende week speelt Alcides tegen de nieuwe nummer 10 én dus directe concurrent Velsen.