Alcides speelt in ondertal gelijk tegen Purmersteijn

De Meppeler hoofdklasser Alcides heeft zondag in ondertal een punt overgehouden aan het treffen met Purmersteijn. Sander Boekholt moest bij een 1-1 stand vertrekken, na ruim een kwartier in de tweede helft. Zijn tweede gele kaart betekende rood. De Meppelers kwamen daarna nog op voorsprong, maar werden door een afstandsschot weer achterhaald: 2-2.
Alcides-trainer Wilko Niemer kon wel leven met het gelijkspel: „In de eerste helft waren wij voetballend beter en kregen we meer kansen. We kunnen onszelf verwijten dat we toen niet 2-0 en 3-0 maakten. Na rust voetbalde Purmersteijn makkelijker en werd het helemaal moeilijk toen Sander eraf moest. Na de onverwachte 2-1 dacht ik dat we de zege over de streep konden trekken, maar dat bleek niet zo te zijn.”

Meest opvallende speler aan de aftrap bij Alcides was de van HZVV teruggekeerde Jermain Baicadila. Door een schorsing van Joy Okenge en blessures van 6 spelers mocht de ‘verloren zoon’ direct in de basis beginnen. Dat betaalde zich uit, want Baicadila stond halverwege het eerste bedrijf aan het eind van een fraaie Alcides-aanval: 1-0. Kansen waren er daarna nog voor Leon Kooiker en Nick Kuiper, maar de marge bij rust was slechts één doelpunt.
Die marge verdween onmiddellijk bij het ingaan van de tweede helft. De eerste de beste aanval voor Purmersteijn leverde namelijk een treffer op: 1-1. Na de tweede gele kaart voor Boekholt leek het even eenvoudiger te worden voor de thuisploeg. Kuiper profiteerde van aarzelend optreden van de Noord-Hollandse verdediging en schoot met links raak: 2-1. Daarna was het vooral tegenhouden voor Alcides. Tot de slotfase, toen een ogenschijnlijk houdbaar schot van afstand via een stuit achter doelman Xander Jager verdween: 2-2.

Scoreverloop: 22. Baicadila 1-0, 46. Schaap 1-1, 75. Kuiper 2-1, 87. Beekhof 2-2.
Bron: Meppelercourant.nl