Alcides ten onder door arbitrage

Alcides heeft zondag een wrange nederlaag geleden in Wijchen. Tegen AWC werd het 3-2, maar het Meppeler kamp deed na afloop massaal beklaag over twee arbitrale beslissingen.
De ploeg van trainer Wilko Niemer, die tegenstander AWC tot één punt zag naderen, begon goed aan het duel. Toch stond het 1-0 voor de thuisploeg op het moment dat het rust was. In de tweede helft bekroonde Dani Lohman het voetballend beter zijn van Alcides met de gelijkmaker.
Daarna bepaalde scheidsrechter René Wiedijk het verdere verloop van het duel. Hij zag bij een stand van 1-1 in een schwalbe van een aanvaller van AWC een strafschop, terwijl er niets aan de hand was. De toegekende penalty werd benut. De 3-1 was in Meppeler ogen een duidelijk geval van buitenspel. De tegentreffer van Ryan Luyckx kwam te laat, waardoor Alcides met 3-2 verloor.
AWC-Alcides 3-2 (1-0). 38. 1-0 Idar Kramer. 64. 1-1 Dani Lohman. 81. 2-1 Freek Toorne (strafschop). 83. 3-1 Boy Visser. 86. 3-2 Ryan Luyckx.
Bron: Meppelercourant.nl