Alcides verkeert in zwaar weer

Het team van trainer Wilko Niemer is opnieuw onderuitgegaan in de hoofdklasse A van het zondagamateurvoetbal. Hekkensluiter SDO bleek in Bussum met 2-1 te sterk voor de Meppelers. Door dit resultaat staan de geel-zwarten nog steeds op de twaalfde plaats. Net boven de degradatie- en nacompetitiestreep, maar provinciegenoot Emmen is inmiddels tot op 3 punten genaderd.
In de eerste helft kwam SDO door een blunder van Xander Jager op voorsprong. De doelman van Alcides plukte de bal bij een voorzet uit de lucht, maar liet deze bij het weglopen los. Een SDO’er kon daardoor eenvoudig scoren: 1-0.
Gelijkmaker
Na rust leidde een lange bal van Glenn Arts ertoe dat Nick Kuiper een uitgelezen kans kreeg. De aanvaller van Alcides faalde niet en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1. Toch kregen de Meppelers alsnog de deksel op de neus. Een vrije bal, 13 minuten voor tijd, verdween via de Alcides-muur langs de op het verkeerde been staande Xander Jager en dat betekende de winnende treffer van de hekkensluiter: 2-1.
Bron: Meppelercourant.nl