Alcides verliest in extremis

Als een dief in de nacht is Achilles 1894 er zaterdagavond vandoor gegaan met de winst bij Alcides. In Meppel werd het op de valreep 0-1 voor de ploeg van trainer Paul Weerman.
Zijn treffer betekende de eerste tegengoal voor Alcides en dus ook de eerste nederlaag in de Hoofdklasse. In een duel waarin de kansen schaars waren leek Alcides wederom zonder tegentreffers het einde te halen, maar het iets betere Achilles 1894 kreeg loon naar werken en won in extremis.

Zowel Alcides als Achilles kende een goede start van de competitie in de hoofdklasse A, met de formatie uit Assen op plek 4 (6 punten) en Alcides op de tweede plaats (7 punten), op één teller van koploper DEM.
en spektakelstuk werd het niet in Meppel, de eerste helft was zelfs van zeer matig niveau. Pas op slag van rust veerden de toeschouwers even op bij een grote kans voor Jermain Wobbes, maar Achilles 1894-goalie Morten Otto bracht op fraaie wijze redding.
Na de pauze opende Alcides sterk en kreeg een paar kleine kansjes. Daarna kwam het duel weer in evenwicht en waren ook de Assenaren met enkele mogelijkheden dreigend. De grootste kanse kreeg Rick Wiersma van de bezoekers, maar zijn inzet ging net voorlang. Alcides koesterde het punt, doodde met enkele wissels de tijd.

De tweede helft kleurde verder vooral geel, omdat de arbiter te pas en te onpas de gele kaart tevoorschijn haalde.

Achilles drong in de eindfase van de partij het meeste aan en het was een minuut voor tijd Ids Hannema die een lange bal van Stijn Bosma binnen kopte: 0-1.
Bron: Meppelercourant.nl