Alcides verliest laatste thuiswedstrijd

Youri De Graaf viel goed in (foto: Henk Esselbrugge)

Alcides heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-2 verloren van De Bataven.
Voor Alcides stond er alleen prestige op het spel, De Bataven hadden de punten nog hard nodig om P/D wedstrijden te ontlopen. Alcides deed haar sportieve plicht, maar met maar liefs acht geblesseerde en geschorste basisspelers was men niet in staat om De Bataven met een nederlaag naar huis te sturen.

Een gelijkspel had er zeker wel in gezeten. Alcides kwam halverwege de 1e helft op voorsprong door Roy Visscher, maar vlak voor de pauze kreeg het twee slordige tegendoelpunten te incasseren, waardoor er gerust werd met een 1-2 achterstand.

In de 2e helft koesterde De Bataven de voorsprong. Alcides creëerde een aantal redelijke kansen, maar de voorwaartsen waren niet scherp genoeg. En dus werd de ruststand tevens de eindstand.
Bij Alcides begon Danny Bos in de basis. Na een seizoen hard werken en wekelijks spelen in het 2e en op de bank bij het 1e was dit een mooie beloning voor de Alcides doelman, die een goede partij keepte.
Ook Youri De Graaf viel goed in. Tegen Rohda had hij slechts één minuut mogen spelen, maar nu ruim twintig minuten, waarin hij zijn uitstekende aanvallerskwaliteiten liet zien.

Volgende week speelt Alcides de laatste wedstrijd van dit seizoen uit tegen AFC Arnhem. Vanaf 17.00 uur is er een afterparty in Murphy's pub, waar iedereen die Alcides een warm hart toedraagt van harte welkom is.