Alcides verliest ook tweede duel

Hoogeveen - Alcides staat na twee duels op nul punten. In en tegen Hoogeveen verloor het met 2-1.
De titelkandidaat hield Alcides stevig in bedwang, waardoor het amper tot grote kansen kwam. Omdat ook Hoogeveen voorin niet erg daadkrachtig was, ontspon zich een gezapige eerste helft. De grootste kans was er voor Frank Fokke, die met een wippertje Hoogeveen-keeper Kevin Borgman net niet wist te verrassen. Aan de andere kant wist een uitstekende Danny Bos zijn hok vrij van doelpunten te houden.

Steekbal
Vijf minuten na de hervatting brak Hoogeveen de ban, nadat Tom Heerkes een gevoelige steekbal van Björn Zwikker in de lange hoek afrondde. Gelijk viel ook bijna de tweede, maar Bos was tweemaal de sterkste in een één-tegen-éénsituatie. De wedstrijd werd opener, en Frank Fokke kopte een heerlijke voorzet van Ryan Luyckx pardoes in de handen van Borgman. Halverwege de tweede helft leek Hoogeveen het duel te beslissen met de intikker van Saber Hendriks, 2-0.
Alcides zette echter aan voor hun beste deel van de wedstrijd. Yannick Kaluzi knalde met een rebound de 2-1 binnen en een spannende slotfase brak aan. Ondanks een aantal kansjes werd er echter niet meer gescoord.
Bron: Meppelercourant.nl