Alcides verslaat De Bataven op valreep

De Meppeler hoofdklasser Alcides heeft zondagmiddag met nogal wat moeite z'n eerste driepunter van 2019 gepakt. De Bataven werd op sportpark Ezinge met 2-1 verslagen.
In een flitsende openingsfase kreeg Alcides drie monstergrote kansen, maar Jermain Wobbes (2x) en Ryan Luyckx wisten deze 'een op een' niet te verzilveren. Nadat de Meppeler storm enigszins was geluwd, waren de teams in evenwicht. Na een halfuur spelen kregen de bezoekers uit Gendttaven een cadeautje, in de vorm van een goedkope penalty. Tim Waterink benutte deze: 0-1.
Passie
Na rust leek Alcides beter doordrongen van de noodzaak tot enige passie. Het speelde met meer druk naar voren en kwam in de 66e minuut op gelijke hoogte via een pegel van Bram Komduur. Toen Ryan Luyckx twee minuten voor tijd de 2-1 na een klutsssituatie binnentikte, was de zwaarbevochten maar zeker terechte zege voor de Meppelers een feit.
Bron: Meppelercourant.nl