Alcides wint 'doelpuntenfestival' tegen TAC'90

De Meppeler hoofdklasser Alcides heeft zondagmiddag een doelpuntrijke thuiswedstrijd winnend afgesloten. Tegen het Haagse TAC’90 werd het uiteindelijk maar liefst 6-3.
Het begin van dit duel op sportpark Ezinge verliep uiterst spectaculair. Na amper een minuut ging Sil Kuurman op links goed door en zijn lage voorzet werd binnengeschoven door Tristan Veelo: 1-0. Alcides had echter niet lang plezier van deze vroege voorsprong, want Abdelhak Bojaada schoot in de tegenaanval meteen raak: 1-1. Vervolgens duurde het slechts een paar minuten totdat de Meppelers andermaal op voorsprong kwamen. Niek Kuurman gaf het beslissende tikje, na een ‘flipperkastsituatie’ voor het Haagse doel.
‘Doelpuntenfestival’
Na deze 2-1 bleef het maar doorgaan met het ‘doelpuntenfestival’. Sil Kuurman ging opnieuw op links goed door, won zijn persoonlijke duel en schoof de bal onder doelman Dennis Hendriks door: 3-1. Nog voor rust werd het zelfs 4-1. En weer was het Sil Kuurman die vanaf de linkerkant goed doorging. Hij had ditmaal een prima voorzet in huis waarmee Nick Kuiper wel raad wist. Vervolgens scoorde TAC’90 nog voor rust 4-2, via Kishen Kanhai.
Klutssituatie
In de tweede helft maakte Sil Kuurman al snel een einde aan de Haagse illusies, door binnen tien minuten de 5-2 binnen te schieten. Dat herhaalde Kuurman even later nog een keer (6-2) waarna hij werd gewisseld.
Toen TAC’90 vanuit een klutssituatie de 6-3 binnenfrommelde, leek het nog spannend te worden. Dat werd het uiteindelijk niet. Sterker nog: de thuisploeg miste nogal wat kansen. Het bleef echter bij 6-3.
Bron: Meppelercourant.nl