Alcides wint wederom

Zakelijke overwinning op FVC


Bart Takens zet voor, Rik-Jan De Groot zal uit de voorzet scoren

Alcides deed zondag wat het moest doen, tegen FVC werd met 0-2 gewonnen. Zonder spits Kaluzi (schorsing) en aanvoerder Lijzen (geblesseerd), was Alcides de bovenliggende partij en wist het de Friezen die zes wedstrijden ongeslagen waren, een nederlaag toe te brengen.

Het was geen beste wedstrijd. Alcides kwam na dik twintig minuten op voorsprong en liet daarna het spel aan FVC. De voorsprong kwam tot stand dankzij een goede aanval op rechts, Bart Takens speelde zijn directe tegenstander uit en legde de bal strak voor. Rik-Jan De Groot weet wel raad met dit soort ballen en schoot droog en hard de bal tegen de touwen.

FVC wist gedurende de wedstrijd wel een veldoverwicht te creëren, maar daar hield het creëren ook meteen weer op, dat wil zeggen, kansen kwamen er nauwelijks voor de ploeg uit Leeuwarden. Wel voor Alcides, Melvin Velthuis speelde zichzelf in de zestien knap vrij, maar zijn inzet werd uit de bovenhoek getikt.
Vlak voor tijd kreeg Geert Faber van FVC rood voor een vermeende trappende beweging. De speler kreeg dinsdag te horen dat hij maar liefs 8 wedstrijden geschorst wordt.
Na de rode kaart was er nog een kans voor FVC, maar het was Alcides wat uit de tegenaanval scoorde. De ingevallen Herre Huberts werd op links de diepte ingestuurd, leek te scoren, maar gaf de bal af aan Björn Zwikker die de 0-2 binnentikte.

Samenvatting (start op 13:48) van de wedstrijd op podium TV

Opstelling Alcides: