Alcides Zaterdag 1 pakt eerste driepunter.

Eerste overwinning Zaterdag 1 een feit.


 


De mannen van Zaterdag 1 komen stuk voor stuk de kantine binnen. De een iets fitter ogende dan de ander. Sommigen zijn al een tijdje bij de club om een jeugdwedstrijd te aanschouwen. Om stipt 1 uur willen we vertrekken naar Marknesse, om te proberen de eerste drie punten van het seizoen binnen te slepen. Maar als we de koppen tellen mist er één speler, het kan ook niet anders of het is Jens Bakker, de man die deze zomer anderhalve maand op trainingskamp naar Kos is geweest. “2 wedstrijden vlaggen” wordt er door de meeste spelers geroepen, echter weet Bakker ook wel dat dit voor sterspelers niet geldt.


Aangekomen in Marknesse komen bij de meeste de gruwelijke herinneringen alweer boven. Voornamelijk bij ex-aanvoerder Marc Noorda zie je dat hij aan deze club een trauma heeft overgehouden, als keeper maakte hij 3 (!) persoonlijke fouten.De tegenstanders herkenden hem ook direct van zijn bekende kreet: "LOS MAARRR". Vorig seizoen werd de zegereeks abrubt beëindigt door de tegenstander van vandaag. 3-2 werd het vorig seizoen voor SVM, waarmee de vrije val werd ingezet, en uiteindelijk het kampioenschap werd verloren.


In de kleedkamer wordt de opstelling bekend gemaakt door interim trainer Noorda. Een verasssende formatie voor de heren van de zaterdag 1. De volgende 11 moeten het doen voor de geel zwarten: 1. M. Koers ; 5. G. Flinkert, 2. M. Noorda, 4. M. Alarm; 6. S. Noorda, 3. J. Beenen, 8. J. Arends, 11. J. Bakker; 10. M. Schrotenboer, 9. W. Been, 14. S. Ferdinandus. Op de bank nemen plaats: 17. M. Bijzitter, 7. M. Hussein. 19. W. Schiphorst. Naast deze jongens zat materiaalman H. Snijder, leiders: R. Van der Sluis en R. Jansen en de nog geblesseerden M. Koster en P. Mager.


De wedstrijd gaat van start en direct zien we dat de mannen een gemiddelde leeftijd hebben die drie keer zo hoog als die van ons. Echter zegt dat natuurlijk niets, want we hebben het debacle van vorig jaar nog in het achterhoofd. Met de nieuwe sterkhouders op het middenveld Noorda en Beenen, en rots in de branding Alarm moet dit voorkomen zien te worden.


Het eerste kwartier wordt afgetast door beide ploegen. Een tactisch steekspel zorgt ervoor dat er geen grote noemenswaardige kansen in de openingsfase zijn. Een stabiele verdediging zorgt er ook voor dat er niks wordt weggeven. Ook de goed fluitende scheidsrechter, de jongste en tevens kleinste man op het veld, fluit een prima wedstrijd en laat zich niet onderdrukken door de ervaren spelers van SVM en de jonge ambitieuze honden van Mvv Alcides. Na een halfuur spelen komt er kans voor de alcideanen, na een combinatie vanuit het middenveld schiet Arends op goal, recht door het midden, maar de keeper verwerkt de bal slecht. Prompt is daar de de clubtopscorer Been die voor zijn man komt en de bal binnenkopt. Opluchting bij Alcides. Op 7 goals staat de tijdelijke drager van het rugnummer 9 al. Zal de zure nasmaak van het 3-1 thuisverlies tegen VWC in de eerste competitie wedstrijd dan toch weggespoeld worden.


Na een kleine 40 minuten gaat S. Noorda goed door op een los liggende bal. De nummer van 10 van de tegenstander is het hiermee ogenschijnlijk niet mee eens en acht het nodig zijn noppen op het bovenbeen van de al op de grond liggende Noorda te plaatsen. De scheidsrechter kan niet anders dan de rood gekleurde prent uit zijn borstzak halen en de nummer 10, vaak toch de beste speler van het veld echter vandaag niet, van het mooie kunstgras te verwijderen.


In de rust wordt er genoten van een heerlijk kopje thee met een klontje suiker. Arends ruimt het veld en Schiphorst komt binnen de lijnen. Geen enkele vorm van angst voor de tegenstander wordt er uitgesproken. De wedstrijd was immers, dachten we, al zo goed als uitgespeeld.


De gemakzucht was duidelijk te zien bij een aantal spelers. De eerste lange bal die verwerkt diende te worden, schat Marc Noorda totaal verkeerd in; 1-1. Het hele team denkt aan matchfixing. Noorda gaat alweer de fout in tegen deze tegenstander. Voor de rest speelde hij een solide wedstrijd, op een klein handsballetje die niet gezien werd door scheidsrechter in 16 na.


Gelukkig toont Alcides veerkracht. Na een goede actie lepelt Schrotenboer de bal in de 16 waar attente spits op fantastische wijze de 2-1 binnen volleert. Nummer 8 is een feit, waar gaat dit eindigen. Naar verluid is zijn doel om alle records van Messi uit de boeken te schieten. Zeer Reëel natuurlijk.


Maar Schrotenboer schijnt er plezier in te hebben om zijn medespelers een doelpunt te laten maken, een kleine tien minuten later doet hij dit weer. Ditmaal vanuit een corner. De bal komt via een scrimage voor de voeten van Beenen terecht. Dan weet je het al; raak! 3-1 de stand, en dit lijkt een ruime voorsprong die niet meer weg te geven valt.


Na de 3-1 komt het moment waar je als toeschouwer eigenlijk de hele wedstrijd naar toe leeft. Bijzitter trekt zijn trainingsjasje uit. Voor dit soort momenten koop je een seizoenskaart en kom je elke week naar het stadion. Zijn gele schoenen dragen bij aan een stukje intimidatie richting de tegenstander. De kranten stoppen het persen. Koppen als 'alcides pakt 3 punten tegen 10 van SVM' en 'Alcides de baas over SVM' lijken logisch, maar met Bijzitter erin weet je dat de teller over het algemeen niet op 3 blijft steken. Wat een voetballer.


Na een goede aanval komt de bal bij de naar de zijkant uitgeweken Been. Die twijfelt niet en slingert de bal voor de goal. Bijzitter kan aan zijn dubbele dekking ontkomen en jaagt de bal vol in de touwen. Echter zijn dit wel de touwen van het vangnet, en mag hij deze wedstrijd niet zijn handen de lucht in steken en kan hij de vele toeschouwers niet trakteren op een toetje.


 


Man van de Wedstrijd: Allard Kuik.


 


De accomodatie


De Accomodatie van SVM was prima. De kleedkamers ruim genoeg voor onze grote selectie. We speelden op een fantastisch veld gemaakt van kunstgras. De grensrechtersvlag was zeker naar behoren, een heerlijk handvat zorgde voor een professionele handligging. De kantine was aan de kant van de bar een sfeervolle kantine, wat zich kenmerkte met een ruim assortiment aan snoep, lolly's en candybars. Het bier kwam uit de tap, maar kwam helaas terecht een plastic beker. Een kleine teleurstelling.


De gehaktbal was over het algemeen een dikke 7. “ Gewoon weer een fabrieksballetje jongens, best lekker, maar een gewoon een fabrieksbal. Ze moeten die bende gewoon weer eens zelf gaan maken, ook bij Alcides. Dat is de charme van het amateur voetbal” zegt Flinkert. Dit had ook zo een uitspraak van Arends, Been, Mager, Schiphorst, Snijder of één van de Noorda's kunnen zijn.


De sfeer in de kantine was prima. Veel mensen keken op een groot scherm hoe Tom Dumoulin zijn rode trui verloor, daardoor verbroederde vriend en vijand.


De accomodatie krijgt een al met al een 6.74. daarmee staat het momenteel eerste in de virtuele accomodatie stand.


Tot volgende week!