Alcides zaterdag 1 stunt in nieuwjaarsderby!!

Alcides zaterdag 1 nipt langs zondag 1.



 



Eindelijk was het zover: Zondag 3 januari, veelal De Dag Der Dagen en D-day genoemd. De topspelers van het roemruchtige 6e klasse team tegen het kleinere broertje binnen de vereniging: de zondag 1.  De zaterdag 1 die inmiddels bekend is als titelkandidaat in de reserve 6e klasse heeft, zoals bekend voor vrijwel heel de club,  de zondag 1 uitgedaagd in een wedstrijd voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie. De zondag 1 reageerde hier fantastisch op door hun volledige medewerking te geven. Vanaf dit moment ging het nog maar over 1 ding: Die wedstrijd. Een finale voor beide ploegen.  Overal in de stad hingen affiches en ook op facebook ging het alleen maar over deze topwedstijd.  Scheidsrechters, stewards, stadionspeakers en kantinepersoneel bood zich allen aan om van deze dag een succes te maken: En dat is volgens de hele club gelukt.



Bij het betreden van de club voelen de meeste spelers het al. Zenuwen afgewisseld met een gevoel van ongenoegen: want wat doen wij hier op de zondag ochtend. Dit zijn de eerste tekenen dat het een onverwacht moeilijke wedstrijd gaat worden. De meeste spelers dachten dit klusje wel even op 20% te kunnen klaren. Maar het is zondag, en dat is simpelweg onze dag niet.  We worden opgehaald door sponsor Taxi De Reest om te verkassen naar een andere sponsor Bij Willem.  Ondertussen neemt interim-interim trainer Jens Bakker nog eens zijn formatie, tactische plan en standaardsituaties door: dit moet wel goed komen denkt hij en mede daardoor kunnen we met een gerust hart aan ons soepje beginnen.



Eenmaal aangekomen in de kleedkamer neemt de interim- interim trainer de plannen door met de jongens. Na maanden van analyseren lijkt hij de zwakte van de zondag 1 gevonden hebben. Namelijk de derde helft!  De tactiek is dan ook simpel. Laat ze maar een aantal keer scoren, en vertrouwen kweken voor de, nog lastige, tweede seizoenshelft. Laat de spits maar een hattrick maken in voorbereiding op de competitie.  Maar laten we, speciaal voor de supporters, maar met een redelijke opstelling beginnen: 1. Koers: 14 Koster, 20 Berkholst, 4 Alarm, 6 S. Noorda, 15 Kuik: 8 Arends, 3 Beenen, 10 Schrotenboer; 9 Mager, 2 Noorda.  Maar andere kant ook een hele dure bank vandaag:  19 Schiphorst, 5 Flinkert,  13 Been , 12 Snijder, 17 Bijzitter.



De trouwe lezer ziet het al direct natuurlijk. Bijzitter op de bank. Geen één speler is groter dan het team, dus ook de kwalitatief en technisch beste speler van het team niet. De vedette lijkt zich te ontpoppen tot een waar enfant terrible, en komt te laat op deze unieke dag. Dat betekend dat de vele betalende toeschouwers waarschijnlijk hun geld terug zullen vragen aan Stichting Leergeld de komende dagen, aangezien de meeste mensen toch wel voor dit genie naar het sportpark komen. Bijzitter ook wel genoemd:  De heerser, Het genie, De sultan van de zaterdag, De koning van sportpark Ezinge, De verlosser en ga zo maar door zal dus niet starten. Voor de liefhebbers staat ex-prof van onder andere SC Heerenveen en PEC Zwolle Koster gelukkig wel in de basis. De kenners zien het al direct: Deze jongen kan wat met een bal.



Supportersanalist Allard Kuik leek zeer verheugd met het feit dat 200 supporters de weg naar sportpark Ezinge heeft gevonden. Kuik reageert na de wedstrijd als volgt: “ik ben sprakeloos. Ik had niet dat er zoveel mensen zouden komen. De steun voor het thuisteam was niet normaal. Bij elke kans of schot op doel hoorde je het publiek roepen en trilden de banken van de Jan Luten tribune nog even na. De toeschouwers namen veel positiviteit mee. Dit was zeker merken, alles klopte deze middag. Is dit een historisch moment? Zeker. Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar. We moeten de aanwezigen bedanken!”



De eerste 54 seconden van de wedstrijd gaan redelijk gelijk op met balbezit voor beide partijen. Terwijl stadionspeaker Van Oosten de namen nog omriep voor het in grote getallen toegestroomde publiek bolde het netje al. 0-1 voor de zondag 1. Goed nieuws voor de zaterdag 1, dus de tactiek lijkt te werken. De zondag vroeg in het zadel helpen.  De score verdubbelt zich snel en de zondag loop  al snel uit naar 6-0.  De zondag lijkt weer spelplezier te krijgen.



In de rust schiet d2 een aantal strafschoppen op Danny Bos. Camiel muller wint deze editie op het moment dat de tweede helft op starten staat. Na de 8-0 lijkt de zaterdag 1 het met nog twintig minuten op de klok de zondag genoeg te hebben laten gevoetbald. Het afgesproken signaal komt van de bank en er wordt bijgeschakeld. Op dat moment heeft schrotenboer de bal en levert hem met zijn fluwelen rechter buitenkant af bij Beenen. Ook hij heeft het signaal door gehad en schiet de bal vanaf 35 meter in de verre winkelhaak, een goal die zonder twijfel, als het gefilmd was, mee mochten dingen naar de Puskas Award, de award voor mooiste goal van het jaar. Het publiek juicht, de stadionspeaker krijgt bijna een hartaanval en zondag 1 ontvangt een mentale tik. De koppies gaan omlaag. Het spelplezier bij de zondag lijkt weg, en bij sommige spelers lijken de tranen op te zwellen. Maar interim-interim trainer bakker ziet dat dit de bedoeling niet is en geeft het signaal dat er weer teruggeschakeld moet worden.  Dat gebeurd, daardoor loopt de zondag 1 nog uit naar 9-1. Een prima tussenstand voor beide partijen.



Tussenstand zal u denken. Ja, tussenstand. Want in de kleine lettertjes stond dat deze wedstrijd over 3 helften beschikt. En de derde helft zal, als een hecht voetbal team betaamd, uitgevochten worden in de kantine van de thuisclub.  De uitslag, zal zoals afgesproken, bestaan uit de aantallen van beide teams bij het afsluiten van de kantine. Één voor één druppelen de leden van de Zondag 1 af, maar de Zaterdag blijft vechten en houdt de koppies omhoog.  Bij het afsluiten, houdt u vast, de eindstand van de derde helft:  17-3 in het voordeel van het thuisteam. Dit betekend dat de zaterdag 1 de totaaluitslag met  18-12, hiermee doen ze iets wat iedereen voor onmogelijk had gehouden. Ze winnen van de zondag 1 met vrij groot gemak. Wij willen hier alle supporters die ons zowel in de eerste twee helften, maar ook in de derde helft gesteund hebben hartelijk bedanken.



Wij verwachten, als zaterdag 1 en de supporters dan de volgende thuiswedstrijd ook een fust bier ,zoals afgesproken, voor iedereen. Alvast bedankt daarvoor!



Na de wedstrijd barst de al besproken derde helft los en wordt deze dag al snel bestempeld als de gezelligste nieuwjaarsreceptie allertijden. Iedereen lijkt blij, iedereen lijkt enthousiast. Behalve 1 iemand, het is aspirant gehaktballentester Sander Noorda. Het snackloket is dicht, en de kans op zijn wekelijks moment van glorie wordt pardoes ontnomen. Hoe hard hij, met een briefje van 5 in zijn hand, ook op het loket klopt: hij gaat niet open.  Normaal gesproken zal hij een nukkige houding aannemen, maar vandaag zeker niet.  Een groot clubfeest barst los.  Met als kers op de taart een schitterend bedrag van 1755 euro.