Alcides zaterdag 1 walst over vitesse '63 heen.


Alcides zaterdag 1 walst over vitesse '63.



Zaterdag is de mooiste dag van de week, ook deze zaterdag zal weer als zodanig de boeken in gaan. Na het debacle van een week geleden, 5-3 verlies in en tegen de mannen van SC Rouveen, staan de neuzen weer dezelfde richting op. Vandaag zal het moeten gebeuren tegen Vitesse '63. Voor rechtsbuiten Melvin Schrotenboer, die op vrijdagavond zeker was van het feit dat hij de dag er na niet de schoenen onder zal binden, is dit een weerzien met zijn oude club. De club waar hij de harten van de honderden fans in zijn eerste wedstrijd uit bij DZOH stal door na 2 minuten de bal vanaf 40 meter de kruising in te jengelen. In Koekange spraken ze al van een 'topaankop' en 'een revelatie'. De fans in Koekange zijn nooit weggegaan en hebben nog steeds een fanclub. Mocht u ooit in Koekange komen gaat u dan vooral langs de markt op het Moezeplein of rondleiding in het Schrotenboermuseum.



Als om half 2 de jongens stuk voor stuk weer binnen wandelen zit de immer objectieve, maar voor het publiek onbekende, jury van de 'Heineken Player Trophy' er weer klaar voor. De trophy die in de wandelgangen ook wel de cup met de blauwe oren genoemd wordt momenteel aangevoerd door sterspeler Jens Bakker, echter zal Bakker alleen schitteren door afwezigheid vandaag. Een kans voor open goal dus Willian Schiphorst, meespelend onder zijn pseudoniem Willy Waaier en momenteel 2e in het klassement, die naar verluid voor 2e (!) week op rij de nacht heeft doorgebracht op de bank van een niet nader te noemen speler die voor de tegenstander van vandaag gespeeld heeft en daarin scoorde vanaf 40 meter tijdens zijn debuutwedstrijd. Waaier zal zijn kans mede daarom schoon zien en vol voor de dagzege als het algemeen klassement gaan. Echter komt er concurrentie uit onverwachte hoek in de naam van Sander Noorda. Uren van training worden in één binnenkomst allemaal weggevaagd. Waaier lijkt teleurgesteld. Na een lang een beraad is de jury tot de volgende uitslag gekomen:



Dagklassement:



       1. Sander Noorda



       2. Willian schiphorst



      3. Melvin Schrotenboer



Algemene klassement:





  1. Willian Schiphorst





  2. Jens Bakker





  3. Melvin Schrotenboer





 



Aangekomen in de kleedkamer wordt de opstelling bekend gemaakt door interim coach Sander Noorda.Koers: Alarm, Noorda, Flinkert, Kuik: Koster, Been, Hussein: Schiphorst, Noorda, Schrotenboer. Op de bank nemen plaats: Snijder, Bijzitter en de nog niet gearriveerde Beenen en Arends.



De grote verassing in deze opstelling is natuurlijk het niet optellen van Bijzitter, hij die beter bekend staat onder de namen: De Meppeler Messi, De Tovenaar, De koning van de kleedkamer, De Onevenaarbare, De Tsaar van sportpark Ezinge, De Keizer van Achterhoede, De sloper, De Sultan van Zaterdag1, De Slager, De materazzi van het tijdperk en vele andere namen. Het publiek was alweer in grote getalen aangekomen om dit fenomeen te zien spelen. Echter, doet Sander Noorda vriend en vijand verbazen door hem met een stok met aan het uiteinde een vlag het veld op te laten.



De wedstrijd begon twijfelend, maar de zaterdag 1 nam al rap het iniatief. Echter komt Vitesse, overigens de oude club van onze rechtsbuiten, op 0-1. Maar voor dat de stadionspeaker zijn zegje heeft kunnen doen, doet ex-prof van o.a. Heerenveen en PEC Zwolle Koster op fantastische wijze iets terug. 1-1. Niet lang daarna doet Schrotenboer het publiek nog meer juichen door de 2-1 binnen te schieten. Maar de grote vraag is, juicht hij zelf? Aangezien hij ooit voor vitesse heeft gespeeld en daar publiekslieveling was. Dat deed hij. Nog voor de rust krijgt alcides de deksel op de neus, want de 2-2 valt er al weer in.



Alcides start de tweede helft wervelend. Binnen 3 minuten staat het 3-2 door een afstandschot van Arends. Binnen 6 minuten staat het 4-2 door een kopbal van Arends. Het publiek zat nog in de kantine en zag de goals niet. Arends die naar eigen zeggen een gooi het record van Lewandowski deed, bleef steken op 2 goals. Echter gaat Alcides door, een goal van de andere andere invaller Beenen zorgt voor de 5-2. Noorda tekent voor de 6-2, schroterboer, die ooit bij de tegenstander speelde, mag de 7-2 binnen schieten.



Maar dan, een wereldwonder staat op het moment van gebeuren. Iedereen weet nog waar die was toen de TwinTowers naar beneden gingen. Iedereen weet nog waar die was toen Arjen Robben de bal tegen de kleine teen van Casillas aanschoot. Zaterdag 17 oktober is weer zo'n dag. Omstreeks 16.08 loopt een jongen genaamd Geert Flinkert alleen op een doelman af. Een doelman die nog niet weet dat hij onderdeel is van het 8e wereldwonder. Geert Flinkert, voor de trouwe volgers Evert, jaagt de bal vol vertrouwen tegen de touwen. Zijn geluk kan niet op. Tranen spelen op bij zijn ouders die al jaren, zonder uit te gaan van enige vorm van succes, aan de zijlijn staan. Schitterend moment voor iedereen die het voetbal een warm hart toe draagt. 8-2. Ook schiet spits Noorda nog even de 9-2 tegen de touwen. Wat een tweede helft.



Blijdschap alom in de kleedkamer van de zaterdag 1. Wasvrouw en materiaalman Hilco Snijder zorgt voor de alcoholische versnaperingen. Allard Kuik houdt zijn overwinningspeech geheel in het Duits. En in de kantine geniet met name Sander Noorda van zijn gehaktbal. Nou ja gehaktbal, daar begon het allemaal mee. Om de constantheid van de gehaktbal, moeten er natuurlijk eerdere balletjes de test doorstaan. Noorda was ontevreden over de gehaktbal en vond dat het als los zand aan elkaar zat. Maar Noorda mag deze mening hebben omdat hij de grootste afnemer van de bal is.



Na een aantal biertjes in de kantine en bij de sponsor kunnen we weer met zekerheid zeggen dat zaterdag weer de mooiste dag van de week is.



 



Wilt u onze toppers weer in actie zien? Dat kan nu!



Wanneer? Volgende week zaterdag om 14;30!



Waar? Gewoon weer op sportpark Ezinge!



 



Tot dan!