Alcides Zaterdag 1 wint weer!


De Zaterdag 1 verschalkt VENO



 



Het is weer zaterdag, en ditmaal the day after. De dag na een geweldig oktoberfest georganiseerd voor en door Alcideanen. Ondanks de zichtbare schade bij spelers en de drankgeur en plakgrond in de kantine moet er vandaag toch weer gewonnen tegen de mannen van Van Eenheid Naar Ontplooiing Vollenhove. U kent ze wel, de club die ontstaan is uit de verenigingen S.V.V. En Fulhano. Gefuseerd in 1976, en vanaf toen het vlaggenschip van vollenhove. Tijdens de warming up loopt sportpark Ezinge al weer vol voor de heren van Zaterdag 1. Het trouwe zaterdag legioen is er weer klaar voor. Onze supportersanalist tevens rechtsback A. Kuik heeft gezien dat er vandaag in totaal 33(!) verschillende personen hebben gekeken in het 2000 plekken tellende sportpark Ezinge. Nog geen record volgens analist A. Kuik, maar hij ziet wel een wekelijkse toename.



Als de jongens weer binnenstromen rond half 2 zit de objectieve jury er alweer klaar voor. Vandaag de dag dat de jury een aantal parttimers heeft moeten aannemen omdat iedereen (!) meedingt voor de 'Heineken Player Trophy' dagzege, beter bekend als de cup met de blauwe oren. Er is niemand die niet voor de dagzege lijkt te gaan, op een iemand na dan. Dat is Willian Schiphorst, meespelend onder de naam Willy Waaier, de koploper in het klassement. Neemt hij zijn titel wel serieus? Wil hij wel winnen? Waar is de nodige discipline, die je in huis moet hebben om deze titel op te eisen? Waaier die weken furore maakte als de leidsman van het klassement en van geen concurrentie gediend was, laat het zomaar lopen. Hij heeft duidelijk niet de discipline van een topsporter. Nummer 2 in het klassement Bakker is ook niet aanwezig en daarom lijkt de weg vrij voor Schrotenboer, maar Schrotenboer is nergens te bekennen. En de beste man zal ook niet voor de afgesproken tijd in de kantine zijn, maar arriveert pas rond kwart voor 3. Hij voldoet aan alle eisen om nummer 1 in zowel het dagklassement als het algemene klassement te worden, maar kijken we in het handboek van de 'Heineken Player Trophy', beter bekend als de cup met de blauwe oren, dan zien we in artikel 4.32B2 dat te laat komen niet geaccepteerd wordt door de jury, hierdoor wordt hij uit het dagklassement geschrapt. De grootmachten in het klassement lijken iets af te zakken, maar Parijs is nog ver. De winnaar van de cup zal de rest van zijn leven bekend staan als winnaar van de allereerste Heineken Player Trophy, jarenlange roem ligt voor het oprapen. Een gouden ster met de naam van de winnaar zal in de vloer van de kantine gegoten worden. Winnaar van de zaterdag 1 betekend automatisch clubkampioen. Dit betekend een verrassende dagklassement op deze zaterdag:



Dagklassement:





  1. Sander Noorda





  2. Pascal Mager





  3. Hilco Snijder





Algemeen Klassement:





  1. Sander Noorda





  2. Melvin Schrotenboer





  3. Willian Schiphorst.





In de kleedkamer aangekomen komt interim trainer S. Noorda erachter dat er maar 11 man met de juiste spelerspassen aanwezig zijn. Hierdoor wordt het debuut van de nieuwe miljoenen aankoop Bradley Berkholst met een weekje uitgesteld, dit is zonde voor de supporters aangezien al enkele het net uitgebrachte shirt met 'berkholst' aan hebben getrokken en mag ook, inmiddels voorzitter van de harde kern, Pascal Mager niet meespelen. De volgende 11 spelen: Koers; Alarm, Noorda, Flinkert, Kuik; Koster, Beenen, Hussein: Been, Noorda, Schiphorst.



Geen grote verassingen dus in de opstelling, wel wil ik graag iets corrigeren. Want er is ter oren gekomen dat Koster dus niet bij PEC Zwolle heeft gevoetbald maar bij FC Zwolle. De bekende naam, de rijzende ster, vond dit een grove fout in de verslagen. Wel klopt het dat hij bij SC Heerenveen heeft gespeeld.



De trouwe supporter mist natuurlijk ook de naam van Bijzitter beter bekend als de verschrikkelijke, de koning van de zaterdag, de maniac van de zesde klasse, de onevenaarbare, de meppeler messi, hij die het voetbal heeft vernieuwd met zijn dynamische speelstijl is helaas niet komen opdagen. Dit heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met het Oktoberfest van de voorgaande avond.



De wedstrijd begint en VENO start sterk maar toch valt de 1-0 aan Alcides zijde, het is Marc Noorda die op schitterende wijze de 1-0 binnenknikt. Fantastisch doelpunt en nummer 7 van het seizoen. Op de bank roept half glazen bol- half mens Bakker: “dit gaat nog een lastige wedstrijd worden.” Niet veel later valt de 2-0, het is een doelpunt van beroepsgoalgetter Been die met een vrije trap de de keeper verrast. Op de bank roept half tarotkaart-half mens Bakker”: “het is nog niet gespeeld, dit wordt een lastige wedstrijd”. Op dat moment begint Willian Schiphorst, inmiddels overal veel beter bekend als Willy Waaier, aan een schitterende solo, hij kapt op fenomenale wijze zijn tegenstander uit en werpt een blik op de verre kruising, en daar mikt hij hem voor de gein maar eens op. Het publiek onder leiding van de immer enthiousiaste Henk en Gé valt stil, want hij krijgt het exact waar gepland. Een wereldgoal. Een beauty. Een goal waar nog uren over doorgepraat zal worden. De goed fluitende Boland fluit af.



De tweede helft lijkt dus op papier af gedaan te kunnen worden. Maar daar dachten andere mensen, met een bepaalde invloed op het spel anders over. Want ineens is het 3-1, maar nog niks aan de hand, totdat held van vorige week Flinkert onverhoopt een gele kaart krijgt voor het wegschieten van de bal. De wedstrijd is los, bij een hoekschop krijgt Kuik een ferme duw in zijn rug waardoor hij de balans volledig kwijt is, raakt daardoor perongeluk met de hand zijn bal: penalty en een gele kaart. De penalty wordt benut en het eerste van alcides moet met 9 man verder. Half Jomanda- Half Mens Bakker lijkt zijn gelijk te halen. Want het is spannend en een hoge amusementswaarde. De mannen van Van Eenheid Naar Ontplooiing krijgen een vrije bal van 40 meter voor de goal. De betrouwbare sluitpost Koers klapt hiervoor tweemaal in zijn handen: Geel. Ook hij krijgt de tien minuten straf. Dit betekend een striptease show de reservekeeper Been, je ziet de supporters genieten. De tien minuten worden makkelijk doorgekomen, maar alcides komt nog eenmaal in de verlegenheid als Beenen geel krijgt voor een overtreding. VENO komt niet dichterbij maar de goed fluitende scheidsrechter fluit af.



Helaas voor de vaste rubriek 'de accomodatie' spelen we alweer een thuiswedstrijd waardoor de kantine van staphorst nog steeds op solide eerste plaats staat. Volgende week wordt de kantine van de buren, FC Meppel, onder de loep genomen. De scheidsrechter is al toegekend en is een oude bekende. Het is de scheidsrechter die eerder dit seizoen Been de rode prent liet zijn vanwege zijn legendarische woorden: “kom op man”. Maar is dit toeval? Want hij gaf ook aan dat hij ons nog wel zou tegen komen en ons dan zou benadelen. Maar we hebben er weer zin aan!



In de kantine wordt nagesproken over een slechte maar zeer vermakelijke wedstrijd. De amusementswaarde krijgt een dikke 10. Terwijl iedereen diepgaande discussies heeft over de wedstrijd test Aspirantgehaktballentester Sander 'fijnproever' Noorda de wekelijkse gehaktbal. Hij is tevreden maar het kan beter. De tweede bal die hij test smaakt zo goed als hetzelfde als de eerste, en dat is een kwaliteit. De derde bal is net iets dikker dan de voorgande twee ballen waardoor hij zijn eindcijfer net iets opschroeft naar de 6.8. De vierde bal die hij deze middag test is ook van goede kwaliteit maar kan Noorda niet verder overtuigen. Dit komt mede door de ronde robuuste vorming en de uitstraling van de bal, die ruim voldoende is. Maar de smaak is niet helemaal op orde.



Een groot feest barst los in de kantine en later bij sponsor Bij Willem.



Ook willen wij onze andere sponsoren bedanken,



Bij Willem (shirtsponsor)



Hotel Zwarterwarter (tassponsor)



Stadmuller (inloopshirts)



Taxi De Reest (Presentatieshirts)



HD Technieken (Trainingsjassen)



Stuk voor stuk willen wij deze sponsoren bedanken voor hun ambitie om het leukste sportteam van Meppel te sponsoren. Er is nog ruimte voor andere sponsoren bijvoorbeeld 'de wedstrijdbal' of 'de gehaktbal'. Onze zaterdagen worden makkelijker en makkelijker.



Volgende week spelen we uit bij FC Meppel om half 3. Ook daar zien wij uw graag!