ALCIDES ZON1 speelt mee in schaduwcompetitie

Als de reguliere competitie komt te vervallen is er een alternatief voor ZON1. Zij spelen dan samen met de vier Drentse hoofdklassers en 1eklasser VKW in een schaduwcompetitie. Onderstaand bericht is afkomstig van de initiatiefnemers uit Hoogeveen.
HOOGEVEEN – Het is nog altijd onduidelijk of en hoe de reguliere voetbalcompetitie zal worden hervat. Vooruitlopend op een negatief besluit ontstaan er inmiddels allerlei initiatieven om te komen tot schaduwcompetities. Zo ook bij een aantal topamateurclubs uit de regio.

“We hebben een opzet bedacht waarbij we komen tot zoveel mogelijk derby’s en dus ook korte reisafstanden”, vertelt mede-initiatiefnemer Gerjo Stegeman. “Uiteindelijk zijn we gekomen tot een poule die bestaat uit de Drentse hoofdklassers Hoogeveen zondag, Noordscheschut, HZVV, Alcides, Emmen en eersteklasser VKW.

Opzet
“De opzet is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare tijd. Uitgangspunt is dat alle ploegen een hele competitie spelen met een uit- en thuiswedstrijd in mei en juni. Mocht dat niet haalbaar zijn, dan kunnen we altijd nog schakelen naar een halve competitie”, aldus Stegeman, die tot slot nadrukkelijk benadrukt dat het initiatief alleen doorgaat als de reguliere competities komen te vervallen.
 
Poule:
Alcides
Emmen
Hoogeveen zondag
HZVV
Noordscheschut
VKW
Foto’s: VV Hoogeveen