B2 oefent tegen DESZ B1

Op het mooie kunstgrasveld in Zwartsluis mocht B2 het opnemen tegen DESZ B!. Deze ploeg doet het tot nu toe nog niet ect goed in hun competitie, alhoewel hun laatste nederlaag er eentje was met perspectief. DESZ bleek te beschikken over een leuke voetballende ploeg en er ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd met wat kansjes over en weer. Toch waren de grootste kansen voor Alcides. Van dichtbij had Hassan twee kansen, maar deze schoot hij te gehaast naast of over. De ruststand van 0-0 was in overeenstemming met het wedstrijdbeeld.
In de tweede helft kwam DESZ wat beter uit de pauze dan Alcides. Toch kwamen ze niet tot uitgespeelde kansen. Wel een schot dat ternauwernood door Jeroen met de vingertoppen over getikt kon worden. Wel gevaarlijk werd het uit een vrije trap die wegdraaiend op de lat uiteen spatte. Het was echt een wedstrijd waarbij de ploeg die zou scoren de pot ook zou winnen.
Toen bij een lichte "overtreding?" de scheids fanatiek op zijn fluitje blies bleek dit te zijn voor een penalty. Deze ging er onberispelijk in en het was 1-0 voor de thuisploeg. alcides hervond zich daarna een beetje, maar met het nodige geluk kwam de 1-1 tot stand. Vanaf rechts gaf Mika een voorzet die van richting verandert werd en pardoes bij de eerste paal binnen viel. Maar niet veel later weer een domme overtreding en de tweede penalty was een feit. Met een mooie reflex stopte Jeroen deze maar i.p.v. geconcentreerd door voetballen werd er direct weer een overtreding gemaakt. wederom een penalty binnen 30 seconden. Overigens was dit nog terecht ook.


Hieruit werd de eind uitslag gescoord van 2-1 voor DESZ in deze op het laatst nog wat onplezierige wedstrijd (over en weer en de scheids die driekwart prima floot, maar op het laatst niet consequent genoeg was).


Man van de wedstrijd: Devon.


Reporter.