Be Quick 1887 2 - Alcides 2


Winnend Alcides 2 krijgt klop bij Be Quick 1887
Er zullen velen zijn die vreemd opkijken van de titel bij dit verslag. Alcides 2, dit seizoen met veranderingen en veel verloopt nog verre vani deaal. Eensmalle groep en dus hinder bij trainen maar ook bij sommige wedstrijden. Veel nieuwe (jonge) gezichten en het moeten opboksen tegen de resultaten van vorig seizoen.
Na de meer dan alleen voetballend verloren wedstrijd van vorige week, wist men vandaag op het historische sportpark van Be Quick 1887 toch tot een vorm van herstel te komen al doet de uitslag (5-1) anders vermoeden. Teamprestatie, samenwerking en opbouwend lekker willen voetballen is aardig geslaagd. Na afloop vernemen: Ach het is ook zo simpel, gewoon samen doen, samen lekker gedaan..... Zo is het in de basis wel, hoe simpel het dan ook mag klinken.
Een heerlijke mix aan spelers (1e, 2e, 3e, en A's) ging rond 9:10 uur richting Haren. Focus vandaag op het teamresultaat al speel je altijd om te winnen natuurlijk. Niks volledig terug, maar zeker tegen een zeer sterke tegenstander ook niet enorm volle bak naar voren.
Dat winnen lijkt zo ineens misschien mogelijk tegen misschien wel DE kandidaat voor de titel.
Alcides 2 begint vrij aardig en de manier van spelen van Be Quick is in grote lijnen bekend. Door goed en opbouwend te sturen staat het redelijk en waar nodig corrigeren spelers elkaar in woord en met inzet. Met de bal komt Alcides 2 er soms gevaarlijk uit en A-Junior Adnan weet de 0-1 te maken.
Be Quick over het gehele veld voetballend wel de betere, maar Alcides doet aardig mee. Bij een voorzet geeft Alcides defensief de spits wel teveel ruimte 1-1. Vlak daarna valt uit een vrije trap ook de 2-1, toch wel een tegenvaller.
2-1 met de rust, een Be Quick met overwicht maar kansloos is Alcides 2 niet.
De keuze wordt gemaakt wel te willen blijven spelen en dus niet allemaal maar terug, ook zelf durven voetballen en het “van je af gooien”.....
Mede door blessures van enkele spelers werd de bank met 2 prima wissels (uit de A: Sohrab en Kevin) vlot gebruikt en bij een aantal raakte de energie goed op. Be Quick krijgt steeds meer mogelijkheden. Be Quick veel op de helft van Alcides 2 en brengen 5 frisse “koppies” het veld in maar de “leeuwen” uit Meppel bleven er voor gaan en Alcides 2 probeert het nog middels het zoeken van de sterke Aden en de spelers die nog konden om dan snel bij te sluiten. 2 a 3 kleine mogelijkheden maar meer zat er niet meer in. Be Quick weet dan nog uit te lopen naar een 5-1 en men wint verdiend en gezien mogelijkheden en kansen de 2e helft is de uitslag ook wel terecht. Toch is het Alcides 2 dat buiten het resultaat om winnend van het veld ging!
Het wordt een seizoen van de samenwerking zoeken, accepteren (wat altijd hoort....). Als de schouders er onder gaan, de instelling goed is en men opbouwend te werk gaat dan moet men gewoon in staat zijn nog een aantal plaatsen te stijgen en doe je niet veel onder van de zeg eens top 3 a 4 van de res. hoofdklasse.
Komende weken mede door blessures en vakanties weer puzzelen, maar na wat men vandaag heeft laten zien is er alle vertrouwen dat er spoedig naast een winnend team, ook een winnend resultaat neergezet kan worden.
Groot compliment aan het team vandaag in en om het veld.
Top dat keeper van het 3e Robbert wou helpen en dat spelers uit de A-junioren, Kevin, Sohrab, Adnan en Chris er waren en het gewoon (weer) meer dan keurig deden!
Sfeer, ontvangst en gastvrijheid in Haren was weer dik voor elkaar! Mede dank aan Sportlink.
Er werd flink de tijd genomen om na afloop na te praten, terwijl op het scherm Ajax - Fc Utrecht te zien was.