Be quick E2 – Alcides E1, zondag 13 maart

Het goede voorbeeld?

Dit keer eens niet op de zaterdag voetballen. Maar voor de verandering eens op de zondag. Dat was even wennen. En niet eens heel vroeg dus eerst even uitslapen. Waarom dan op de zondag? Het geval was dat Alcides 1 uit tegen Be Quick moest voetballen.  De geleerden vonden het wel een goed idee om wat inspiratie op te doen uit het zinderende spel van E1. Je moet er wat voor over hebben dus het verzoek werd ingewilligd. De thuis wedstrijd was al erg spannend en de tegenstander speelt het type spelletje wat de mannen van Alcides E1 wel ligt. De wedstrijd was vanaf het begin goed los. Waar in eerdere partijen de mannen even warm moesten worden was dat zeker nu niet het geval. Al snel kon er druk op de keeper van de tegenstander worden uitgeoefend. Deze kon een goed ingeschoten bal niet klemvast krijgen waarna Kai er als de kippen bij was om de bal in te tikken. 0-1. Heel alert gereageerd. De druk werd erop gehouden een mooi 1-2tje werd getoond aan het publiek. Kai zag Kjeld als slimme spits klaar staan. Een voorzet op maat en Kjeld maakt de 2e goal met een geweldige trap. Het leek daarna wel een wedstrijdje hooghouden. De bal kwam maar niet op de grond en er werd veelvuldig over en weer gekopt. Vooral Ynze was daar een meester in (die zal een hoofdpijn gehad hebben achteraf). Maar de tegenstander was ook pittig. Na een kleine verwarring in organisatie achterin werd de 1-2 gemaakt. Echter werd de wedstrijd vooral gespeeld op de helft van de tegenpartij. De mooi reddingen van Mika, het verdedigen van Timo en Mees, de controlerende werking van Ynze. Tarik met de hoogstandjes en Dilkie en Julian als snelle vleugelspelers. Zij wisten de  spitsen Kjeld en Kai prima te bedienen. Zo ook vanuit een mooie voorzet van Dikkie welke knetterhard door Julian in het net werd gewerkt. Door de hoge druk maakte de keeper van de tegenpartij wel eens wat foutjes, werd uit zijn doel gelokt en kreeg een onfortuinlijke eigen goal tegen door een bal die er rustig in rolde. Maar ja, ook die tellen. 1-4 rust stand. De energie was er na de rust wel wat uit. Beide partijen probeerden nog het nodige maar er werd niet meer gescoord. Maar wel fraai voetbal om naar te kijken. Een prima voorwedstrijd voor Alcides 1. Dat moest wel een goed voorbeeld zijn. Zo moet dat.. euh.. blijkt dat er toch verloren was door de grote mannen. Hoe was dat nu mogelijk? Wellicht doordat de bus te laat was en de heren daardoor de wedstrijd van E1 gemist hebben? Wie zal het zeggen.