Beloften spelen keurige wedstrijd

De kern van de Beltona Beloften Competitie is het werken aan en met talent en daarin groei proberen te bewerkstelligen. Echter als dan de koploper uit de poule op bezoek komt, daar was het motiveren van spelers niet nodig. Vele weten nog de finaledag van het vorige seizoen en men zou daar graag weer willen spelen al lag daar vandaag in idee en uitvoering niet de kern.

De beloften van Alcides spelen een keurige wedstrijd met soms prima voetbal en mooie doelpunten. Men weet thuis met 5-1 te winnen van IJ.V.V. en bijkomend neemt men de koppositie over.

Alcides begint goed aan de wedstrijd maar door eigen fouten geeft men soms ook mogelijkheden weg. Aantal keer waren ballen over een paar meter slecht en zo sta je op de helft van IJ.V.V. en zo moet je helemaal terug en veel herstellen. Gelukkig is men opbouwend en scherp naar elkaar en gaat het beter lopen. Na 20 minuten en een hele keurige fase van balbezit zoekt Alcides op het juiste moment de diepte. Aanvoerder Kevin de Vries ziet de prima spelende Frank Kuurman gaan, zijn voorzet is perfect waar Paul van de Tuuk bij de 2e paal keurig raak weet te koppen. Een minuut of 10 later en wederom rust in de opbouw en veel beweging geeft Taco Reijnen een prima bal op de opkomende Bart Takens. Bart op snelheid komt zo 1 op 1 en zijn afronding in de verre hoek is beheerst en netjes. Vlak voor de rust een IJ.V.V. wat soms doorkomt maar mede door het vooruit durven staan van keeper Stijn Koch komen er geen grote kansen uit voort.

In de 2e helft al vrij snel 3 wissels en vele omzettingen. Dat komt het voetbal niet echt ten goede en het is enige tijd wennen en zoeken. Spelers speelden allemaal prima maar veel schuiven en omzetten vergt aanpassen, tijd en dat pakte de talenten prima op. Na een keurige aanval over links daar komt de voorzet van Frank Kuurman perfect aan op de inkomende Taco en hij werkt beheerst de bal naast de keeper, 3-0. IJ.V.V. komt vlot daarna op 3-1 maar Alcides heeft vertrouwen en gaat door. Tien minuten voor tijd vind men de opening bij de prima ingevallen A-junior Alexander Boom en hij ziet op de rand van de 16 meter Paul aankomen. Alexander speelt de inkomende Paul keurig in en de afronding van Paul is prima, 4-1. Vlak voor tijd laat Alcides weer een keurige aanval zien via een 4-tal spelers. Het is dan Paul die vrij doorkomt en richting keeper kan maar hij ziet dat Alexander mee is en er beter voor staat. Paul doet wat hoort en legt een cadeautje neer voor Alexander die eenvoudig de eindstand van 5-1 kan noteren.

Met momenten een prima Alcides, aantal aanvallen en ook doelpunten waren meer dan keurig. Vooraf had men een niet alledaagse bespreking met aandacht voor wat zaken buiten het idee van uitvoeren om. Mooi dat een aantal zaken doorgenomen vanavond ook werden gebruikt en ingezet en dan moet het voor een spelers fijn zijn om te ervaren hoe ver je samen kan komen als bepaalde (simpele....) dingen onderling opgepakt worden.

Dinsdagavond 19 November komt men weer in actie en dan speelt men om 19:30uur de derby tegen de talenten van F.C. Meppel.