Beloften winnen van F.C. Meppel

Dinsdag avond mochten veertien talenten aantreden voor de Beltona Beloften Competitie en wel een “echte” stadsderby op het drassige veld van F.C. Meppel. Het is Alcides zelf die het te lang een wedstrijd laat zijn, ze belonen vrij goed spel en mogelijkheden niet met doelpunten. Na 90 minuten kon men een keurige 0-3 overwinning noteren en lijkt de finaledag behaald.

De talenten van Alcides beginnen scherp en goed aan de wedstrijd. In het veld kwamen met momenten ook de doorgenomen zaken ten tonele en er volgen aardig wat mogelijkheden. Al na 5 minuten moet Paul vd Tuuk eigenlijk 1 op 1 een doelpunt maken maar het doel is net 3 centimeter te smal, de bal gaat maar net voorlangs. F.C. Meppel doet redelijk goed mee, maar kan geen vuist maken tegen een sterk en goed oppererend middenveld en defensie van Alcides. Na 15 minuten komt er een heerlijke aanval via links, de voorgetrokken bal komt op een F.C. Meppel hand en een strafschop volgt. Aanvoerder Kevin de Vries schiet deze overtuigend en goed binnen, 0-1.
Het is door eigen gedrevenheid dat het soms ook slordig gaat, men wil te veel en te snel. Aan de andere kant dan wel soms dominant voetbal, controle en ook soms rust in balbezit.
Alcides krijgt een 2e strafschop, maar deze werd keurig gepakt door de keeper van F.C. Meppel. Vlak voor de rust dan toch de meer dan verdiende 0-2. Uit een aanval onderschept de keeper net buiten de 16 de bal maar Jurrian Nijmeijer ontvangt de bal en schiet vanaf 30 meter in 1x op doel, een zeer fraaie treffer.

De 2e helft is een kopie van de 1e helft, met enig verschil dat het laatste deel het allemaal wat minder wordt. Komt door wat vermoeidheid maar zeker ook de stand, er was al snel in de 2e helft de 0-3 te noteren. Uit een corner van Frank Schenkel (speelde weer een keurige wedstrijd) weet Sebastian Sparrenberg goed in te koppen. Er zijn nog genoeg mogelijkheden maar de wedstrijd is binnen en dat was het laatste deel terug te zien in het spel. Niet erg, gebeurt in zulke wedstrijden en wat men in geheel vanavond liet zien was keurig!
Met 3 overwinningen en 1 gelijkspel (winst na strafschoppen en dus 2 punten) lijkt de finaledag behaald. Zeker niet de doelstelling, waar het gaat om het doorontwikkelen van talenten en daarin is deze competitie een goed “hulpmiddel” waarin Alcides vorig seizoen al veel aan had en nu zeker ook dit seizoen. Veel spelers buiten 1e en 2e om maken minuten en een aantal maken echt progressie.