C 2 uitgebekerd na penalty’s


De eerste knock out ronde moest C2 uit tegen DESZ C1. Deze staan momenteel op de derde plek, ook in een tweede klasse. Bij C2 ontbraken een aantal spelers deels door blessures en deels door vakantie. Er moest o.a. een beroep worden gedaan op Richard, ex-keeper van C3. Dit deed hij overigens naar behoren en hij had een paar mooie reddingen.
Het begin was voor DESZ. Zij zaten combinerend wat beter in de wedstrijd en bij Alcides moesten ze duidelijk wennen aan waar en hoe te staan. Dit omdat er een paar verschuivingen qua positie waren.
Het was dan ook niet verwonderlijk dat al vrij snel een bal achter onze laatste linie door hun spits laag binnen geschoten werd. Daarna kwam C2 iets beter in het spel zonder overigens heel gevaarlijk te worden. Tot overmaat van ramp moest Romy ook nog met een liesblessure van het veld en mocht Niek haar plaats overnemen. Dat deed hij voortreffelijk dus wie weet volgende week……….. J
Op een gegeven moment bij een scrimmage in hun zestien kreeg een DESZ speler de bal tegen zijn hand en dat was dus een penalty voor C2. Onze penalty killer (op de training) Tim schoot flink hard in maar helaas net over. Kan gebeuren, zelfs bij Barca wordt er wel eens eentje gemist. Vlak daarna uit een snelle counter was hun spits net iets eerder bij de bal en scoorde 2-0. Tot ieders verbazing floot de scheids af en gaf DESZ een vrije trap die eenvoudig door Richard gepakt werd. Ruststand 1-0 achter, daar waar het ook 2-0 had kunnen zijn.
In de tweede helft begon Alcides iets brutaler te spelen en was Devon een paar maal gevaarlijk, maar had dan net niet de kracht meer om goed voor te zetten. Om duistere reden werd er bij DESZ en bij ons (Abdi die ook een goede partij speelde) een speler uitgestuurd en toen had DESZ weer het initiatief. Maar Floris (op zijn tandvlees) en later Marius en Niels, Wouter en Tim vochten wat ze waard waren en bij DESZ speelden ze teveel de trechter in i.p.v. over de vleugels (gelukkig hebben ze daar geen Piet Koopmans).
Na dat lichte offensief werd Denny er nog 10 minuten (terecht) uitgestuurd en was het voor C2 een moeilijke opgave om nog een gelijkmaker te forceren. Maar toen onze trainer riep: “he scheids mag ie weer” , liet hij zowaar Denny weer binnen de lijnen. Dit na een tijdstraf van ongeveer 5 minuten. En wat gebeurde er? Een iets te lange bal op Justin werd door hun keeper niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van Denny. Die dacht niet na en gaf de bal een hoge trap richting DESZ doel waar de bal dan ook pardoes binnen viel! Wellicht een lucky, maar als je het niet probeert….
 
Vlak daarna klonk het eindsignaal en dat betekende penalty’s. Richard hield er nog een paar uit maar bij C2 werden ze slecht (soms nonchalant) genomen zodat DESZ door bekert en C2 zich volledig op de competitie kan richten. Volgende week thuis tegen HZVV, wederom een goede tegenstander.
 
Reporter.