C2 speelt goede wedstrijd en wint!


 
Onder een stralende zon mochten we aantreden tegen Dwingeloo C1, die een plaats onder ons staan.

Uit hadden we met 1-4 gewonnen, maar zij doen het de laatste tijd wel beter. In het begin ging het gelijk op en werd er leuk gespeeld van beide kanten. Wat wel bleek was dat zij achterin kwetsbaar waren.
Op links was Richard lastig en in de spits hadden ze hun handen vol aan Danielle, maar Devon aan de rechterkant draaide een aantal malen zijn tegenstander met name op snelheid helemaal dol! Het was dan ook niet vreemd dat de eerste goal van zijn voet kwam. Toch kwam Dwingeloo niet veel later op 1-1. Er werd achterin niet resoluut weg gewerkt en een terug getrokken voorzet werd keurig binnen geschoten. Toen moest Alcides weer op de aanval spelen en het moet gezegd dat het voetbal deze eerste helft het aankijken meer dan waard was.  C2 zette vroeg druk en daardoor ontstonden er kansen. Toch was het weer een individuele actie van Devon die voor de 2-1 zorgde. Op rechts leek hij de bal te ver voor zich uit te spelen, maar op pure snelheid kapte hij toch net zijn mannetje uit en schoot prachtig binnen. Dwingeloo was even de kluts kwijt en toen hun keeper de bal pardoes bij Niels in de voeten schoof knalde deze de bal snoeihard boven in de hoek. Alweer een prachtige goal! Op het middenveld heersten Wouter, Denny en Niels. Achterin werd lekker (makkelijkste weg) terug gespeeld op Laura, die de ballen steeds goed raakte en ver (en vaak bij een Alcides speler) in het spel bracht. Comfortabele ruststand 4-1.
 
In de pauze gehamerd om niet te verzaken n er direct weer flink op te zitten. Toch was de tweede helft iets minder goed qua voetbal, maar dat kwam deels doordat Dwingeloo niet meer kon en Alcides het rustig ging uit spelen. Uiteindelijk kon Abdi nog scoren met een bekeken lobje over de keeper. Einduitslag 5-1, een mooie overwinning!
Resumerend: zat het verdedigend goed in elkaar, Jorny als rots in de branding, Mika voetballend oplossend, Romy, Niek en Tim kort op hun mannetje zodat Dwingeloo niet veel kansen kreeg. Middenveld goed combinerend en voor met ook Justin (gevaarlijk op snelheid en pech in de afronding) en Julian die op techniek nog leuke dingen liet zien. Als we dit kunnen vasthouden zit er wellicht een stunt in tegen HZVV volgende week!
 
Reporter.