C2 wint verdient van Dalen

Alcides C2 - Dalen C2

Iets later dan 13.00 uur na de uitgebreide pasjes controle kon C2 aan de bak tegen Dalen.
De uitwedstrijd werd na een comfortabele 0-3 ruststand nog bijna uit handen gegeven en dat mocht ons vandaag niet nogmaals overkomen. Met een beetje wind in de rug was het vooral Alcides dat het initiatief naar zich toe trok. Voorin direct druk zetten zorgde dat Dalen er amper uit kwam en keepster Laura had dan ook niet al teveel te doen in de eerste helft. Na een minuut of 5 kreeg Niels de bal voor zijn linker (zwabber) poot, en met een mooi wegdraaiend schot vloog de bal hoog in de touwen.
Lekker een vroege voorsprong. Na nog wat kansen die er helaas niet in gingen kwam na 10 minuten de bal voor de voeten van Abdi die genadeloos uithaalde en de bal diagonaal inschoot. Een prachtig doelpunt! De verdediging van C2 stond in de eerste helft als een huis onder leiding van Jorny en de Dalen aanvallers beleefden een lastige middag. Romy werd nog flink geraakt en moest er uit maar met een brede bank is dit geen probleem en ze werd prima vervangen.
Dalen kwam er niet uit en toen hun 2 meter lange keeper de bal slecht uitschoot was het voor Denny een koud kunstje om de 3-0 binnen te schuiven. Daarna nog grote mogelijkheden om de score uit te breiden, maar dat lukte helaas niet. Een magere ruststand van 3-0 was het gevolg. De tweede helft was nog maar net begonnen of de eerste de beste uitbraak van Dalen betekende 3-1. Het zou toch niet zo gaan als in de uitwedstrijd? Gelukkig was Dalen vandaag te zwak om verder nog gevaarlijk te worden en was vooral C2 slordig met de geboden kansen.
Het spel werd in de tweede helft ook wat minder, maar in ieder geval toch 3 punten in de knip en dat is toch altijd een lekker gevoel ondanks dat je bij voorbaat weet dat je eigenlijk moet winnen van zo ’n tegenstander. De wedstrijd werd overigens perfect gefloten door H Boersma en ook zijn secondanten waren prima (en eerlijk!) bij de les, wat echt wel een compliment waard is!