Casper Goedkoop nieuwe trainer Alcides


Alcides heeft voor het komende seizoen een nieuwe hoofdtrainer. Casper Goedkoop heeft een contract getekend voor één seizoen en is daarmee de opvolger van Eduard Lindeboom, die na drie seizoenen vertrekt bij Alcides.

De 42 jarige Goedkoop is geen onbekende bij Alcides, aan het begin van het vorige decennium speelde hij namelijk drie seizoenen in de hoofdmacht van Alcides en promoveerde hij in het seizoen 2004/2005 met Alcides naar de 1e klasse.

Inmiddels is Casper al weer 10 seizoenen actief als trainer, eerst als assistent bij Achilles 1894 en later als hoofdtrainer bij Actief, Omlandia, FC Groningen (beloften), Hoogeveen, weer FC Groningen (beloften) en komend seizoen dus bij Alcides.
Maar liefst vier spelers van hoofdklasser Alcides stoppen aan het einde van het seizoen. Het gaat om doelman Bas van Wegen, verdediger Winfried Tromop, middenvelder Martijn Bosman en aanvaller Yannick Kaluzi. Casper Goedkoop wordt de opvolger van Eduard Lindeboom als trainer bij de Meppelers.

Van Wegen en Kaluzi hebben nog geen nieuwe club, maar gaan op zoek naar een nieuwe uitdaging. Tromop en Bosman hangen de voetbalschoenen aan de wilgen. Bosman stopt mede omdat hij onlangs vader is geworden. Daarnaast wil hij allerlei dingen ondernemen waar hij niet aan toekwam vanwege de voetbalverplichtingen. Bosman zegt wel dat zijn laatste doelstelling is om Alcides in de hoofdklasse te houden.
Vandaag werd ook bekend dat Casper Goedkoop de nieuwe trainer wordt van Alcides. Goedkoop is oud speler van Alcides en was onder meer trainer van Hoogeveen en de beloften van FC Groningen. Dit seizoen had Goedkoop geen club.
Bron:www.tweenul.nl