Competitiestart van koploper Alcides D2

We hebben u als lezer net na de voorbereiding beloofd op de hoogte te houden van de verrichtingen van de boys van D2. Zaterdag 13 september was het dan zover. De eerste krachtmeting in de competitie. De tegenstander van vandaag was wederom Fc Meppel D2. Geen onbekende voor ons, want tijdens de voorbereiding troffen we dit team ook al voor de beker. Het werd destijds een 5 – 2 overwinning. Ditmaal had Fc Meppel het thuisvoordeel. Het werd echter een kopie van de bekerwedstrijd. Na een korte wandeling richting de velden van Fc Meppel, de bespreking en de welbekende warming up floot de scheidsrechter om 12.00 voor de eerste maal op zijn fluit. Na een kwartier voetballen was het 0 – 2 voor de jeugdige Alcideanen. We waren echter wel onnauwkeurig in de passing, waardoor we teveel en onnodig balverlies leden. Voetbal is pas echt leuk als je zelf de bal hebt. Ruststaand 2 – 2. Ja ja, die dekselse Fc Meppelers hadden er ook 2 ingeschoten. Tijdens de rust de van tevoren gemaakte afspraken nogmaals besproken en de tweede helft kon beginnen. Vlot ging de bal van voet naar voet en hebben beide teams nog maar één speelhelft gezien. Het was de helft die de Fc moest verdedigen. Vele kansen werden er gecreëerd en 3 x  konden we terug naar eigen helft. Fc Meppel mocht weer aftrappen na een tegendoelpunt. Een 2 – 5 einduitslag na 60 minuten voetbal. D2 had zichzelf moeten belonen door nog meer te scoren. Thijn, Max K, Remco, Sam, Aaron, Kyan, Dani, Max vd B, Fedor, Dino, Mart, Boyd en Mick hebben weer een prima prestatie geleverd. Maandag en woensdag weer goed trainen om ook de wedstrijd tegen SJO SVBS-OZ D1 tot een goed einde te brengen.
Je waant je bijna in Venetië als op zaterdagochtend Belt Schutssloot binnenvaart. Het veld lag er mooi bij en na een goede warming up en het doorspreken van ons strijdplan, 3 verdedigers 4 middenvelders en 3 voorwaartsen, kon de wedstrijd wat ons betreft beginnen. Het begon al vrij snel te regenen. Ditmaal waren het geen dikke druppels, maar ontzettend veel doelpunten.
Na 60 minuten voetbal stond er een 0 – 19 stand op het scorebord. Het klinkt bijna ongelofelijk, maar keeper Thijn onderscheidde zich aan het  eind wedstrijd met een tweetal mooie reddingen. De wederom in grote getale aanwezige ouders hebben weer kunnen genieten van de boys van D2.
Een 0 – 19 overwinning schept natuurlijk verwachtingen voor de thuiswedstrijd tegen Ruinerwold D2. Wederom een 3-4-3 opstelling, opdat onze verdedigers 1 op 1 staan met de aanvallers van Ruinerwold en wij een man meer hebben op het middenveld. De “spekbranders” hadden hun huiswerk goed gedaan, want het ging moeizamer dan verwacht. Het duurde lang voordat de 1 – 0 op het spreekwoordelijke scorebord stond. Uiteindelijk na één helft voetballen een 3 – 0 voorsprong. In de tweede helft werden er meer kansen gecreëerd dan tijdens de eerste 30 minuten voetbal. De jongens in het rood-witte tenue kwamen voetballend duidelijk tekort ten opzichte van de jonge Alcideanen, maar door strijd, passie en inzet bleef Alcides D2 steken op 6 – 0.
Dit seizoen tot nu toe 8 wedstrijden gespeeld en alles nog gewonnen. Steenwijkerwold D1, spelend bij ons D1 in de eerste klasse, werd uitgenodigd om donderdag 2 oktober een oefenwedstrijd te komen spelen in Meppel. Overleg gehad met de trainsters van MD1 of zij een keer op een ander wilden trainen, omdat de verlichting als gevolg van de invallende duisternis al snel aan moet. MD1 bedankt voor jullie medewerking. Exact 18.45 floot scheidsrechter Jan Timmerman voor het beginsignaal. Na een minuut of 5 aftasten van beide kanten komt de wedstrijd op gang. Steenwijkerwold komt op 0 – 1. Daarna neemt D2 het heft in handen. Er worden kansen gecreëerd, onderkant lat wordt geraakt en er wordt gescoord. Steenwijkerwold is sporadisch middels een counter gevaarlijk. Na de 1 – 1 ruststand gaan de boys door waarmee ze de eerste helft zijn geëindigd, namelijk goed voetballen en een doelpunt maken. De 2 – 1 voorsprong was volkomen verdiend. De coach van Steenwijkerwold D1 schreeuwde de longen uit zijn lijf. De zaterdag ervoor nog gewonnen van de nummer 2 en nu verliezen van Alcides D2? Binnen 5 minuten scoorde Steenwijkerwold 2 maal. De 2 – 1 voorsprong werd ineens een 2 – 3 achterstand. Zou het dan toch gebeuren? Voor het eerst dit seizoen verliezen? Zover zal het niet komen. Steenwijkerwold werd terug gedrukt op eigen helft. Wederom kansen, bal op de paal en 10 minuten voor het einde de zeer verdiende gelijkmaker. Een goede prestatie van de boys. Scheidsrechter Jan had na de wedstrijd een mooie quote; “op punten ruim gewonnen”. In de bokswereld gebruikelijk, maar in het voetbal tellen de doelpunten.
Na de goede prestatie van donderdag reisde het D2 team zaterdag 4 oktober in alle vroegte af naar het rustieke Wapse om aldaar aan te treden tegen SJO Diever-Wapse D1. Bij aankomst op het sportpark was er geen tegenstander te zien. Het zal toch niet zo zijn dat we in Diever moeten voetballen? Gelukkig, daar waren de tegenstanders van vandaag. Acht keer gewonnen, één gelijk, het zal wel weer een makkie worden. Na ongeveer een kwartier voetballen wreef een ieder die Alcides D2 een warm hart toedraagt  zich nog een keer goed in de ogen. Droom ik? Of is dit werkelijkheid? We staan “gewoon” met 3 – 0 achter. Dit kan toch helemaal niet, maar het was echt zo. Ons centrale verdedigingsduo dacht dat die spits er niks van kon en liet hem helemaal vrij staan. U raadt het al, de plaatselijke trots scoorde driemaal tegen de koploper. Na een omzetting liet D2 zien dat het uiteindelijk ook deze klus zou klaren. Op slag van rust schoot Max van den Berg de gelijkmaker binnen. In de pauze even weer de puntjes op de i betreffende de gemaakte afspraken. Diever-Wapse zou nog één keer gevaarlijk worden, maar de spits had zijn kruit verschoten. Er werd nog vier keer gescoord door Alcides. Met een 3 – 7 overwinning op zak weer naar Meppel. Opvallende man vandaag was Max van den Berg met 4 doelpunten.
Zaterdag 11 oktober stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. We moesten aantreden tegen de nummer vier van de ranglijst SJO OFW D1.Ze hadden nog niet verloren. Ditmaal zonder de vakantie vierende Mart Lammerink. Stan van Halen, normaal spelend in E1, was vandaag de vervanger voor Mart. Stan speelde moeiteloos mee met de “grote” mannen. Goed gedaan Stan. We begonnen de wedstrijd goed en na een minuut of 5 schoot Dino de 1 – 0 binnen. Alcides speelde een matige eerste helft. Slordig in de passing en te veel foute keuzes waren het gevolg van veel en onnodig balverlies. Als je de bal niet hebt kan je geen kansen creëren en uiteraard geen doelpunten maken. Gelukkig haalden we met een voorsprong de rust. Na de pauze zagen we weer een prima spelend D2. De bal ging weer goed van voet naar voet en er werden weer kansen gecreëerd. Het spel werd goed verplaatst van links naar rechts en andersom. Buitenspelers passeerden nu wel hun directe tegenstanders. Dit leverde 4 goede doelpunten op, waardoor we uiteindelijk tevreden met een 5 – 0 overwinning van het veld stapten. De coach van de SJO OFW D1 complimenteerde ons voor de goede tweede helft. Vlak na de wedstrijd bereikte ons ook nog het bericht dat concurrent Havelte D1 had verloren. Nu alleen koploper en over twee weken spelen we in Havelte tegen datzelfde Havelte D1. Komende zaterdag gaan we proberen Ruinen D1 te verslaan, opdat we ook weer verder zijn in de beker. U hoort weer van ons.
Thijn, Max K, Sam, Remco, Aaron, Kyan, Dani, Max vd B, Fedor, Dino, Mart, Boyd, Mick, Ria, Jasper en Harry.