Het betekende voor menigeen eerder uit bed dan doordeweeks.

Maar goed ook de ze wedstrijd moet gespeeld worden.

We vertrokken iets over half 8 richting Lemmer heerlijk in het donker en nog een beetje nevelig, mooi zo net sinterklaasavond. Hoort bij de tijd van het jaar. In de auto op de thermometer kijkend leert ons dat het tegen vriespunt zat. Warm in pakken dus.

Om iets over achten kwam en we aan in Lemmer,  de nevel was inmiddels opgetrokken en het veld zag akelig wit, zou het hard zijn van de vorst? Nee dat gelukkig niet enkel de grassprieten waren licht bevroren wat uiteindelijk al tijdens de warming up zou verdwijnen.

Na de pascontrole op het veld konden we dan eindelijk beginnen om 8 over negen. We ontliepen elkaar niets in de beginfase wedstrijd, wel hielden we al na 1,5 minuut ons hart vast aangezien onze voorstopper naar het leek ernstig geblesseerd leek. Na een oponthoud van een minuut of 3 en een goede verzorging kon hij gelukkig door. Wij het iets meer verzorgende spel, CVVO met iets meer strijd en opportunistische spel. het bleef lang 0-0, maar in de 20 minuut was het dan toch eindelijk raak voor geel zwarten. Bij een onderschepping op het middenveld werd er snel getikt, het 1 kaar raken is en blijft ons spel, en door goed doorgaan van onze middenman kwam de bal bij de 2de paal waar Joep de bal binnen kon tikken, 0-1. Ik denk verdiend gezien het veldspel. Cvvo bleef echter heel goed meedoen maar echt grote kansen in de eerste helft waren er voor de thuisploeg niet. Wij daarentegen kregen nog wel wat mogelijkheden maar meer dan dat was het niet.

We gingen met een stand van 0-1 de rust in, in de rust 3 keer wisselen, toch uit voorzorg onze voorstopper aan de kant gehaald, die overigens een prima 1st helft in de benen had, maar met het oog op de derby aanstaande zaterdag uit voorzorg aan de kant.

Na de thee was er eigenlijk maar 1 ploeg die aanspraak mocht maken op de 3 punten, middels goed combinerend en alert verdedigendwerk van de hele ploeg kon CVVO niet echt gevaarlijk worden. We kregen nogal wat mogelijkheden op de verdiende 0-2 maar moesten wachten tot er een overtreding gemaakt werd op randje 16. En ja dat is dit seizoen een appeltje eitje voor onze aanvoerder Jurre die de bal met veel precisie in de korte hoek binnen schoot. Hierna kwam CVVO toch wel iets opzetten zonder echter heel gevaarlijk te worden, ook wij kregen nog een paar keer de gelegenheid tot scoren maar helaas hadden we het vizier niet meer op scherp staan. In de laatste 5 minuten vd wedstrijd ging CVVO nog even alles of niets spelen zo leek het met lange ballen richting hun spitsen en liepen wij een beetje achteruit zodat de tegenstander ons ook vast zette. Echter door knappe reddingen van keeper en verdediging hielde we ons doel schoon.

We kunnen terugzien op een goede partij voetbal tegen een goede tegenstander die ook wilde voetballen.  Het blijft altijd mooi om bij deze club te komen, sportief en sociaal een goede vereniging, waarvan hulde. Voor ons belangrijk een "clean sheet" en drie punten mee richting Meppel. We houden de druk op koploper JVZ erop.

Volgende week voetballen we nog 1 keer thuis voor de winterstop en wel tegen Fc Meppel. De wedstrijd begint om 13:00 uur en u bent van harte uitgenodigd op "onze" jongens aan te komen moedigen.