Dapper Alcides verliest van Hoogeveen

Na een aardige eerste helft gaat Alcides tegen Hoogeveen deze zondagmiddag toch ten onder. De bezoekers lopen in de tweede helft uit naar een 0-3 overwinning.
Even lijkt het of Alcides een loodzware middag tegemoet gaat, maar na een sterke start van Hoogeveen komen de Meppelers in de eerste helft goed voor de dag. Met een paar kansen is Hoogeveen dicht bij de openingstreffer. Alcides krijgt daarna meer grip op de Drentse competitiegenoot. Hoogeveen speelt in een 3-4-3-formatie, waardoor er vooral op de vleugels veel ruimte ligt, voor met name rechtsbuiten Nick Kuiper. Het levert Alcides aardig wat kansen op, maar gescoord wordt er niet. Yannick Kaluzi en Marnix Jager zijn er met kopballen dichtbij.

Direct na rust maakt Hoogeveen het verschil. Na amper een minuut spelen is het Emil Bijlsma die kan profiteren van een fout in de Alcides-defensie. Binnen tien minuten valt ook de 0-2: Kjelt Engbers ramt binnen. Nog altijd weigert Alcides op te geven, maar meer dan dreigend is de ploeg niet. Vijf minuten voor het einde maakt Levon van Dijk aan alle illusies een einde. Hij staat volkomen vrij en kopt binnen.