De godenzonen van Alcides

De godenzonen van Alcides mochten op deze mooie, zonovergoten morgen aantreden tegen de jongens uit de polder. Na een verloren wedstrijd tegen Wolvega D1 stonden de jongens onder druk van het altijd kritische thuispubliek. De geel zwarten kwamen om kwart over elf met deze elf mensen in het veld. Potman op goal. Tinholt, De Groot, Haxe en Schadenberg vormden de verdediging deze ochtend. Het middenveld had in de vorm van Aaron Clasie een aanvoerder die als stofzuiger fungeert en met twee dynamische middenvelders, Van der Veen en Abdi Mahamud een gebalanceerd middenveld. Abdi Mahamud ook wel Achie genoemd door de trouwe aanhang wist dit seizoen nog niet het net te vinden en zal dit deze wedstrijd ook niet doen. Met dit gezegd hebbende moet het dan toch van de aanval komen. Muller, Ingo Tree en De ruiter vormden de aanval. Deze elf mannen moesten  het doen in het eerste kwart van de wedstrijd. Frank Swag, Hegen en Belah bleven aan de kant.

De wedstrijd stond onder leiding van de immer goed fluitende Moleman. En rond kwart over elf kwam het eerste fluitsignaal van de scheids. De wedstrijd was begonnen. Hier kijkt iedere voetbalsupporter elke week naar uit, het bekijken van Alcides D2. Afgezanten van Alcides B1 en Zaterdag 1 kwamen kijken hoe zij het later op de dag moesten doen. Dit resulteerde door het zien van deze wedstrijd in hetzelfde aantal punten als de jongens van D2 zouden pakken. Een aantal speldenprikjes van Alcides met afstandsschoten van Tree en De groot waren het begin van de wedstrijd. De tegenstander zag na een prima eerste kwartier voornamelijk de hielen van de godenzonen van Alcides en dit resulteerde in een fantastische 1-0. Een afvallende bal werd opgevangen door Jordy Clasie op de rand van de zestien en na de bal goed te hebben gelegd werd het ding, uit de draai, met de precisie van een Scherpschutter, in de lange hoek geschoten. Clasie, de aanvoerder, nam het team aan de hand met de 1-0. Na het scoren van deze goal rende Clasie junior naar pappa Clasie met een innig moment tot gevolg.

Na 20 minuten te hebben gespeeld grepen de trainers in. Jonge frisse krachten kwamen in het veld. Ingo tree, Muller en Haxe moesten het veld ruimen en Belah, Hegen en Frank Swag kwamen erin. Het eerste balcontact (!) van Belah was gelijk een doelpunt. Een goede voorzet vanaf  rechts werd door de spits aangenomen en vakkundig, met buitenkant rechts, onder in de hoek geschoven. Drie minuten voor tijd volgde de 3-0. Een vrije bal van Boyd van der Veen, die al op vier goals staat dit seizoen, allen uit standaardsituaties werd door niemand aangeraakt en verdween in het doel. Wij kunnen met trots zeggen dat wij de opvolger van Juninho (voor de voetbalminnende supporter, google deze beste man maar). Met 3-0 op het scorebord gingen de vedettes van de D2 de kleedkamer opzoeken.

Het enige moment waar niet over wordt gesproken is de rust. Niet omdat er iets gebeurde wat niet door de beugel kon maar omdat de woorden van de trainers geheim moeten blijven. Enkele woorden kunnen worden genoemd maar meer ook niet. Woorden als Ajax ’95, eenrichtingsvoetbal en waakzaam voor postbodevoetbal. Meer kan er helaas niet worden gezegd over de rust.

De tweede helft moesten de talenten even wakker worden geschud. Een ouderwetse scrimmage zorgde voor een 3-1 stand die binnen werd geprikt door een jongen van Flevo Boys. Hier moest adequaat op worden gereageerd. Een nieuwe wissel volgde. Ingo tree, Haxe en Muller kwamen binnen de lijnen voor Clasie (blessure, maar lijkt mee te vallen) de Groot en de Ruiter. Het antwoord kwam er ook. Eerste kapte Belah de bal af op de rand van de zestien en knalde de 4-1 binnen en luttele minuten later werd het ook 5-1. De hattrick van Belah was volmaakt. Drie goals door de spits. Maar het feest wat Belah inzette is nog niet afgelopen. Na goed doorgaan van Van der Veen die met links een bal op maat afleverde aan Belah was de inleiding voor de 6-1. Belah scoort vier keer. Het slotakkoord van de kant van Alcides, was voor Tinholt die de laatste 10 minuten op linksvoor speelde. Hij prikt de bal als een echte spits in de linkerhoek. Een mooie vrije trap aan de andere kant zorgde voor de eindstand van 7-2.

Alcides D2 vermaakt het thuispubliek met een klikkende overwinning op de jongens uit de polder. Volgende week gaan we op bezoek bij Steenwijkerwold D1. Komt allen om de Godenzonen van D2 te zien spelen.