De trein van E8 is op stoom

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Alcides E8 - Wolvega FC E6 op het programma. In de najaarscompetitie hebben deze teams ook tegen elkaar gespeeld. Deze wedstrijd ging toen gelijk op, maar Alcides won toen nips met 2-1. Nu was het dus ook mooi meetpunt om te kijken hoe het team zich ontwikkeld heeft. Aan het verloop van de wedstrijd en de eindstand was te zien dat het team zich enorm heeft ontwikkeld!

Direct na de aftrap werd de E8 onder druk gezet door Wolvega. De verdedigers werden in de klem gezet en wisten zich geen raad met deze situatie. In plaats van de bal ver weg te schieten, werd de bal in de voeten van de tegenstander geschoten. Deze aarzelde geen moment en schoot de bal over Mees in het doel. Binnen de minuut was het dus 0-1 voor Wolvega. De E8 liet zich echter niet uit het veld slaan en binnen twee minuten werd de gelijkmaker alweer gescoord door Lesley. Dit bracht weer iets meer rust in het spel van de E8. Voor de wedstrijd hadden de spelers een paar taken meegekregen van de trainer en die werden redelijk goed uitgevoerd. Mede hierdoor werd er goed gevoetbald en werden er ook veel kansen gecreerd. Er werden niet alleen veel kansen gecreerd, maar het verschil met de najaarscompetitie is ook dat er nu ook veel gescoord wordt. Door doelpunten van nogmaals Lesley, Diego, Luc, weer Lesley en Wout was de ruststand 6-1. Uiteraard was de leider ook zeer tevreden. Ook de spelers waren zeer tevreden, want er veel lachende gezichten. Wel vonden ze zelf dat er nog wel een paar punten om te verbeteren waren, met name het overspelen. Leuk die kids die kritisch op hun zelf zijn!!

In de tweede helft werd er inderdaad meer overgespeeld en dit leidde weer tot veel doelpunten. Ditmaal scoorden Lesley, Luc, Wout, Zakaria (2 keer), Tygo (eerste doelpunt uit zijn carriere) en Bart. Tussendoor werd er ook nog een eigen doelpunt gemaakt. Jammer was dat Saartu een penalty miste en daardoor nog geen doelpunt op haar naam kon zetten. In de slotfase ging Wolvega nog op zoek naar nog een doelpunt, maar dat wilde Mees niet laten gebeuren. Hij verrichte een paar goede reddingen, waardoor er door Wolvega niet gescoord werd. De eindstand was uiteindelijk 14-1, de grootste overwinning van de jongens en meisje van de E8!