Ditewig hield zijn ploeg op de been door tal van reddingen

Alcides-trainer Casper Goedkoop gaf na afloop van de uitwedstrijd tegen TVC'28 subiet toe dat zijn ploeg te veel had gekregen. 'We hebben in eerdere wedstrijden ook weleens te weinig gekregen. Dat was nu niet het geval.'
'Het was de wereld op zijn kop. Dit was een verschrikkelijk lelijke pot'', aldus Goedkoop. Behoudens de eerste paar minuten was Alcides zondag in Tubbergen de mindere. Dat zat 'm vooral in de wil om te winnen, analyseerde Goedkoop. Na de achterstand, opgelopen uit een corner, hield Alcides-keeper Barry Ditewig zijn ploeg op de been door tal van reddingen, waaronder het stoppen van een strafschop.
Vlak voor tijd produceerde Bram Komduur de gelijkmaker en was het de onlangs teruggekeerde Martin van 't Ende die diep in blessuretijd wél een penalty binnenschoot en daarmee zorgde voor een onverwachte en onverdiende driepunter.
TVC’28-Alcides (0-0) 1-2: 52. Mark Oudehinken 1-0, 89. Bram Komduur 1-1, 90+5 Martin van ’t Ende 1-2. Bijzonderheid: 65. Barry Ditewig (Alcides) stopt penalty. (Bron: MeppelerCourant.nl)