Dwingeloo 2 - Alcides 3

DWINGELOO, Op sportpark de Hulsebosch in Dwingeloo vond afgelopen zondag de ontmoeting tussen Alcides 3 en Dwingeloo 2 plaats. Dwingeloo is 'nieuw' in de competitie, want de vorige jaargang gedegradeerd vanuit de 2e klasse. De Meppelers maakten er samen met de gastheren een spannende pot voetbal van, maar gescoord werd er door beide partijen niet. 0-0.

10u werd er al afgetrapt op het hoofdveld van Dwingeloo, af en toe wat jeuk onder de oksels door het hoge gras maar doordat het nat was kon er gelukkig prima gevoetbald worden. Voor de gasten uit Meppel was het afwachten wat voor opponent ze zouden treffen qua sterkte omdat deze nieuw in de competitie is gekomen, maar helemaal onvoorbereid waren ze niet. Alcides kent in de gelederen een speler uit 'Dwingel' namelijk Henk op=op Berends en ondanks wat blessureleed was hij weer present inc de nodige ins en outs over Dwingeloo (ze zingen bijvoorbeeld wel eens over een siepel op het dak)
De eerste helft was het spelbeeld als volgt. Het spel golfde op en neer, maar het was vooral vanaf minuut 1 meer spannend dan goed. Alcides kreeg het niet voor elkaar z'n beruchte leuke aanvalsspel weer op de mat te leggen en Dwingeloo bood meer dan redelijk partij en met de steun van eigen publiek stond het ook fysiek uitstekend zijn mannetje. Dwingeloo kwam in de eerste 45minuten een aantal keren gevaarlijk rond het strafschopgebied van Alcides, maar keeper Erik Pomper was deze zondag een niet te nemen horde. Aan de overkant van het veld kon Alcides ook tot een aantal kansen komen, maar vandaag was de keeper uit Dwingeloo Tom-Erik Grotens een 1 a 2x de baas en de scheidsrechter achtte het een keer onnodig om verdedigen a la Henk Grol of Edith Bosch te bestraffen met een 'pingel'
Tijdens de rust werd er bij de Meppelers vooral gehamerd op het feit dat er toch meer geprobeerd moest worden tot voetballen te komen. Aan de hand van welbekende termen uit de KNVB schatkamer zoals: ''inspelen, vasthouden, onderkomen, bewegende mensen, 3e man, opendraaien, coachen'' wilden ze de 2e helft uit een ander vaatje gaan tappen.
Het wedstrijdbeeld gedurende de 2e speelhelft veranderde echter niet, het veld werd zwaarder en vooral op het fysieke vlak werden verschillende (soms best mooie) veldslagen uitgevochten onder de inmiddels doorgebroken zon.
De Alcideanen kwamen nog wel tot wat kleine kansen en een handvol corners, maar het redelijk massaal opgekomen publiek (kleine 50) zag dat de grootste kansen voor de bewoners van het brinkdorp Dwingeloo waren.
Soms is een 0-0 niks aan, maar vandaag was het best een aardig toneelspel voor de toeschouwers om naar te kijken. Na 90 minuten voetbal en het handenschudden werd er nog genoten van een goed glas en een uitstekende gehaktbal.

Beide partijen nog steeds ongeslagen deze competitie en verwacht kan worden dat allebei wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien deze jaargang.
Zondag a.s. is Alcides3 vrij, maar kunt u natuurlijk d.m.v. het volgen van https://twitter.com/MVValcides3 bijvoorbeeld meegenieten van een gezellig samenzijn. Ze zullen bij gewaardeerd spelend lid Mark van Eisden proosten en het glas heffen op hopelijk weer een voorspoedig seizoen.