E1 van de nul af!

Hoewel E1 vrolijk verder bekert, staat het in de competitie nog met lege handen. Jede Wettfahrt spelen ze goede periodes gelijkwaardig met de tegenstander, maar het lukte nog niet om punten te pakken tegen de huidige top 4.

Vandaag stond ZFC Zuidlaren E1op het programma en de verslaggever van deze week was net op tijd terug van het Oktoberfest, om de veelbelovende start van onze jongens zu bewundern. Dit kon wel eens de omslag betekenen, met meteen na de aftrap een goede kans. Een weergaloze combinatie met Mees, Dicky en Kai werd door Ynze prachtig Hereingeschossen. Of je in de 3e minuut al van een terechte voorsprong mag spreken; wij vonden van wel.

Maar toch brak er weer een periode aan dat we even vergaten de bal het werk te laten doen. Mika moest aan bak maar hield sehr schön de nul. Alcides probeerde het een aantal keer met Langstreckenaufnahme, maar het lukte niet om de keeper te verassen. Ook  Zuidlaren kreeg enkele kansen en het had zo maar gelijkspel kunnen zijn bij de Ranja. Maar onze Verteidigung met Timo, Mees, Tarik en Julian hield goed stand. En ineens was ons Salsa FuBball weer terug. We schrijven de laatste minuut van de eerste helft, Tarik komt over links en geeft voor. De bal wordt gepareerd en beland voor de beidfüBige Ynze die met links uithaalt. In de kluts komt de bal bij Kjeld, die met de rug naar de goal staat en niks anders rest dan een hakje: Zwei-Null.

Het rustsignaal door Schiedsrichter Seemann wordt ook door de verslaggever omarmd om cafeïne spiegel op peil te krijgen. Maar ook de ranja doet wonderen en Dikkie probeert in de eerste minuut van afstand de keeper maar weer uit. Iedereen zet vroegtijdig druk, zelfs Mika doet daaraan mee, waardoor afvallende ballen vaak voor Alcides zijn. We beheersen de tweede helft ook op het middenveld, met een oprukkende Mees en Timo. Een prachtige voorzet van Kai wordt met een zweefduik net door Kjeld naastgekopt. De 3-0 kan niet lang meer op zich laten wachten en Ynze schiet dan ook loepzuiver binnen. Zuidlaren komt niet over de middellijn, maar onze verdedigers des te meer. Ongeveer vanaf de middenstip schiet Mees keihard maar rakelings over.

Tarik die telkens goed opschuift en de combinatie aangaat, komt na een ééntweetje vrij voor de keeper en schiet onberispelijk de 4-0 binnen. Een korte Alcidiaanse verslapping zorgt er toch voor dat Zuidlaren de 4-1 kan maken, maar meteen vanaf de aftrap voeren we de druk weer op. Een snelle spelhervatting van Mika, die nauwkeurig door Timo wordt verlengd naar Tarik, waarna hij op maat voorgeeft en Kai als een volleerd spits krachtig de 5-1 binnenschiet. Twee minuten later een soortgelijke aanval over rechts, die Julian nu als linksbuiten ongenadig hard afmaakt. Weer twee minuten later en weer over rechts, denkt de reservekeeper van Zuidlaren niet na en stompt als speler de bal uit de 16 meter. De aanvoerder van de dag mag de penalty nemen, maar schiet helaas naast en zo blijft het 6-1 en zijn de eerste 3 punten, meer dan terecht, een feit.