E4 verliest onnodig


Alcides E4 verliest onnodig uitduel van vv De Weide E5 met 2-4  
 
Hoogeveen – Alcides E4 heeft een onnodig verlies geleden tegen vv De Weide E5. Op het sportpark van vv De Weide gingen de mannen van coaches Erik en Roël met 2-4 onderuit. Het begon niet slecht voor de geelzwarten met in het doel de gelukkig teruggekeerde Stefan, in de laatste linie de verdedigers Thomas, Aine en Mika, op het middenveld Amin en Fons en voorin Sander en Job . Spits Bryan was door zijn blessure aan de kleine teen achtergebleven om bij zijn moeder een herstelprogramma te doorlopen.
De Hoogeveense ploeg liet direct zien over voetballend vermogen te beschikken en een duwtje meer of minder niet te schuwen. Na de eerste kansjes over en weer deelde Alcides de eerste tik uit. Vlak voor het vijandige doel werd een handsbal gemaakt. Aanvoerder Thomas Mos zette zich achter de bal en gaf de keeper van De Weide geen schijn van kans: 0-1. Hierna kwam er een fase dat de thuisploeg sterk kwam opzetten en een paar schoten ver naast produceerde. Bij een daarvan verdween de bal ver weg in een klein watertje en werd licht hulpgeroep gehoord. ‘Mama’ Gerda  Mos dacht de bal uit een diepe sloot te kunnen halen. Zij dreigde echter als een rivierzeehondje het water in te glijden. Met gevaar voor eigen leven kon Albert de Roo nog net voorkomen dat Gerda een ferme en onverwachtse duik zou nemen in de Hoogeveense oliesloot. Gelukkig ging dit allemaal aan de ogen van de jonge voetballers voorbij, want zij speelden onverstoorbaar door. Aan Meppeler kant liep het in de laatste fase voor rust beduidend minder en moest keeper Stefan twee keer vissen: 2-1.
Met een achterstand bij rust probeerde coach Erik op het veld de poppetjes weer op de juiste plaats te zetten. Bij een van de eerste aanvallen van De Weide moest Stefan voor de derde keer de gang naar het net maken. Van dichtbij kon de 3-1 binnen geprikt worden. Dat was te veel van het goede en Alcides ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Vervelend feit daarbij was wel dat bij een blessure Amin verzorger Ali veel te laat op gang kwam richting zijn eigen zoon. Dat kan beter, Ali! Voordat hij bij de plek des onheils aangekomen was, stond Amin al weer trekkebenend  op en keerde Ali onverrichterzake terug met een nog volle waterzak richting zijlijn. Even daarna zorgde Sander met een geweldige pegel  voor de 3-2. Na deze opsteker golfde het spel op en neer met de betere mogelijkheden voor Alcides E4 . Fons kreeg twee dotten van kansen, Mika was net te laat met uithalen bij een mogelijkheid, Sander schot nog een keer op de keeper  en de doelman  van De Weide stond drie keer op de juiste plaats in het doel. En als je zelf niet scoort,… doet dat dus wel De Weide. Met een lage schuiver viel de 4-2 in het domein van Stefan. Niet lang daarna floot de warrig leidende leidsman van De Weide ( de heer F. Fluitketel), die eerder nog een verbale woordenwisseling uitvocht met de keihard langs de zijlijn rennende ‘vader’ Evert Carrière, voor de laatste keer. Een onnodig, onverdiend en onterecht 2-4 nederlaag dus.
 
Pleister op de wonde was dat de strafschoppenserie wel met 4-3 gewonnen werd door de Alcideanen. Spelers Amin, Sander, Mika en Fons maakten de penalty feilloos. Job (naast), Aine (gestopt), Thomas (over) en Stefan (gestopt) konden het net dit keer niet vinden. Keeper Stefan zag twee ballen overvliegen, een bal naast gaan en stopte twee strafschoppen.
 
 
vv De Weide E5 - Alcides E4 4-2
 
Scoreverloop:  5e minuut Thomas (strafschop) 0-1, 17. Speler De Weide (afstandsschot) 1-1, 24. Speler De Weide 2-1 (afstandsschot) 2-1, ruststand 2-1, 29. Speler De Weide (intikker van dichtbij) 3-1, 30. Sander (geweldig schot) 3-2, 42. Speler de Weide (lage schuiver) 4-2.
Scheidsrechter: Flip Fluitketel van vv De Weide
Toeschouwers: 27.
Opstelling: Doel; Stefan; verdediging: Aine, Thomas en Mika; middenveld; Amin en Fons; voorhoede:  Sander en Job.
Bijzonderheid: Bryan werkte thuis aan het op hem speciaal afgestemde teenherstelprogramma.