E5 na strafschoppen uit de beker

Voor de E5 stond na een weekje rust de bekerwedstrijd tegen Olde Veste E6 op het programma. Dit is een wedstrijd in de eerste ronde van de knock-out fase. Van te voren wisten de jongens dat het een zware wedstrijd zou worden, aangezien de tegenstander koploper is in de competitie van de E4. Maar de E5 was hier niet meteen van onder de indruk en wilde een goed resultaat halen.

De wedstrijd begon onder leiding van Rene stipt om 10.00 uur op het hoofdveld. Gelijk was al duidelijk dat de tegenstander een goed voetballende ploeg was en dat het voor de E5 een lastige ochtend zou worden. Gelukkig waren de verdedigers en middenvelders van de E5 scherp (al hadden sommigen niet al te veel slaap gehad). Veel kansen werden er door beide ploegen niet gecreerd, al was Olde Veste wel de bovenliggende partij. De aanvallers van Olde Veste kregen niet veel kansen en als er al een keer op doel werd geschoten, stond daar gelukkig Hidde nog. Hij speelde één van zijn beste wedstrijden van het seizoen, waardoor het voor de tegenstander bijna onmogelijk was om te scoren. Aan de andere kant was het Wout die bij één van de weinige uitbraken richting de keeper ging. Op het moment dat hij wilde schieten, was hij achterhaald door de verdediger en werd zijn schot geblokt. Helaas geen doelpunt. De ruststand was hierdoor 0-0.

Na rust ging het spel wel wat meer op en neer. Na 5 minuten in de tweede helft besloten de verdedigers Lasse en Zakarya om ook meer eens een aanval op te zetten. Met zijn tweeen kwamen ze tot op de achterlijn van Olde Veste en Lasse schoof de bal bij de tweede paal in het doel. Een beetje tegen de verhouding in, maar aan de andere ook een beloning voor het positieve en goede voetbal van de E5. Na dit doelpunt ging Olde Veste (uiteraard) vrolijk door met aanvallen. Dit leidde niet tot kansen. Wel kregen ze een kans op ongeveer 15 meter van het doel. Normaal gesproken is dit nog geen gevaarlijk punt, maar Olde Veste bleek een expert in het team te hebben. Deze jongen krulde de bal fraai over Zakarya, die bij de paal stond, in de kruising. Hier kon zelfs Hidde niets aan doen. Na deze gelijkmaker gingen beide ploegen op zoek naar het winnende doelpunt. Het was tenslotte een bekerwedstrijd en er moest een winnaar komen. Er kwamen iets meer kansen, maar beide keepers lieten geen bal meer door. De eindstand was dan ook 1-1. Voor de scheidsrechter en de leiders van beide teams was het nu onduidelijk hoe verder te gaan. Er moest immers een winnaar komen. Na overleg bleek dat beide teams 5 strafschoppen moesten nemen en de winnaar van deze reeks ging door naar de volgende ronde. Het nemen van strafschoppen trainen de jongens elke week na de wedstrijd, dus dat moest wel te doen zijn. Nu blijkt maar weer dat wanneer er een beetje druk op komt, het nemen van strafschoppen toch lastig is. Van de 9 genomen strafschoppen ging er maar 1 in het doel en die werd genomen door een speler van Olde Veste. Dit betekende dat Olde Veste doorgaat naar de volgende ronde, maar iedereen was er over eens dat er door beide teams een prima pot voetbal werd gespeeld en dat deze wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende.