E5 vergeet te winnen

Eindelijk mochten de mannen van de E5 weer eens voetballen. Twee zaterdagen was er geen wedstrijd en afgelopen week kon er ook niet getraind worden. En ondanks het vroege tijdstip van de wedstrijd (8.45 uur) was de motivatie voor de thuiswedstrijd tegen SVN E2 erg groot.

Dat de jongens er zin in hadden, bleek al vanaf de eerste minuut. Daarnaast hadden ze waarschijnlijk ook naar Champions Leageau gekeken, want er werd erg goed gevoetbald. Er waren goede combinaties, goede veldbezetting en er werden veel kansen gecreëerd. Alleen het belangrijkste, maken van doelpunten, lukte nog niet zo goed. Een ongeschreven voetbalwet is dat wanneer jezelf veel kansen mist, de tegenstander wel gaat scoren. En dat was hier ook zo. Na een corner van de E5 kwam SVN er heel snel uit en werd deze kans goed benut. Hidde had geen schijn van kans. Maar de E5 liet de moed niet zakken en ging gelijk weer aanvallen. Zakariye kwam aan de rechterkant op en met een geweldige voorzet vond hij Dani H. Hij scoorde mooi de 1-1. Dit was allemaal nog in dezelfde minuut. Even later volgde er aan de rechterkant een mooi driehoekje met Milan, Tygo en Lasse. De laatste passte de bal weer terug naar Tygo en scoorde met de punt van de voet de 2-1. De jongens gingen ook door met aanvallen. Zo was bijvoorbeeld Dani W (na hard werken) ook dicht bij een doelpunt. Toch was 2-1 ook de ruststand. Ondanks het enorme overwicht benadrukte de leiders dat de wedstrijd nog niet gewonnen was, maar dat er wel enorm goed gevoetbald werd.

In de tweede helft was het spel weer richting het doel van SVN. Weer waren er kansen, maar ook in de tweede helft had de E5 moeite met scoren. SVN kreeg het idee dat er nog wat te halen viel, het verschil was immers nog maar 1 doelpunt. Ze stroopten de mouwen nog eens en probeerden steeds vaker de aanval te zoeken. Veelal leverde dat door goed verdedigen door Wout en Olivier niets op. Zij hadden het achterin goed onder controle. Toch hadden de mannen van de E5 wel meer moeite met het fysieke spel van SVN. Ze kwamen niet meer in het spel en de enkele kansen die er nog waren, gingen er niet in. Ze werden moe en daardoor kwamen was de veldbezetting slechter. Bij één van de laatste pogingen van SVN ontstond er zo ook een meerderheid voor SVN. Dit werd door hun goed uitgespeeld en lieten Wout en Hidde kansloos. Dit was de 2-2 en bijna meteen daarna floot de goed fluitende scheidsrechter Edwin voor het einde van de wedstrijd. Voor SVN voelde dit als winst en de jongens van de E5 waren erg teleurgesteld. Maar toch mogen ze terugkijken op een hele goede partij voetbal!!