E5 verliest spannende wedstrijd van MSC E3

Voor de E5 was de eerste wedstrijd van de voorjaarsreeks meteen een derby. Op het programma stond namelijk de uitwedstrijd tegen MSC E3. Na een nuttige periode in de zaal en een goede oefenwedstrijd tegen de E4 hadden de jongens erg veel in de eerste competitiewedstrijd van de nieuwe competitie.

Helaas was Hidde de hele week ziek en kon dus niet meedoen. Daarnaast meldde ook Dani H zich nog af, waardoor de E5 met 7 jongens afreisde naar MSC. Aangezien Hidde er niet was, moest er een vervangende keeper gezocht worden. Er waren twee vrijwilligers die allebei een helft op het doel mochten staan. In de eerste helft was dat Tygo en in de tweede helft Wout. Het nadeel hiervan was dat de jongens daardoor in het veld gemist werden. De eerste helft was eigenlijk volledig voor Alcides. Tygo had weinig te doen en de ballen die hij kreeg, pakte hij goed. Achterin stonden Olivier en Lasse zeer goed te verdedigen waardoor MSC geen kans kreeg. Op het middenveld waren Wout en Dani, en de bijsluitende Zakariye, steeds gevaarlijk. Er werd de combinatie gezocht met spits Milan en door de goede combinaties was met name op rechts veel gevaar. Na 5 minuten spelen kwam Wout gevaarlijk door en zette de bal scherp voor. De keeper had moeite met de (veel te harde) bal en de bal rolde langzaam het doel in. Al snel stond de E5 op een 1-0 voorsprong. De jongens hadden de smaak te pakken en bleven goed door voetballen. Na een kwartier leidde een goede combinatie tussen Dani en Milan tot een kans voor Milan. Hij schoot de bal goed buiten bereik van de goede keeper van MSC op het doel. Helaas kwam de bal op de paal en niet in het doel. De leiders genoten aan de kant van het goede spel van de jongens! Naast de bal van Milan was er nog een klutsbal die op de paal belande. Het zat niet mee. Ook de andere kant had Tygo ook geluk dat een inzet van MSC op de paal kwam. Aan het einde van de eerste helft was al wel te zien dat MSC wel wissels had en de E5 niet. De jongens werden moe en het combineren werd lastiger.

In de tweede helft kwam Tygo in het veld voor Wout. Eigenlijk ook een wissel, want Tygo had nog genoeg energie. Al snel werd zichtbaar dat MSC zich niet gewonnen had gegeven. Er kwam meer geloof in het spel van MSC en de jongens van de E5 hadden moeite om het goede spel van de eerste helft te blijven voortzetten. Door goed verdedigen van Lassen en Olivier kwam het echter niet tot kansen. Op rechts kwam Tygo weer in zijn spel, maar tot kansen kwam ook hij nog niet. Na 10 minuten kon Wout een goed schot van MSC nog tegenhouden, maar de rebound kon hij niet houden. Hierbij raakte hij even geblesseerd door een botsing met de paal. Gelukkig kon hij verder. De E5 was wel even van slag door dit tegendoelpunt, want binnen een minuut was er een identieke kans voor MSC. Dit keer konden Wout en Lasse wel voorkomen dat er gescoord werd. Steeds meer werd zichtbaar dat de spelers van E5 moe werden. Er kwamen grote ruimtes op het veld. De spitsen Milan en Dani bleven voorin, Tygo had het zwaar om zowel te verdedigen en te aan te vallen, Zakariye speelde veel op het middenveld en Lasse en Olivier hadden moeite om de aanvallen van MSC te keren. MSC maakte dankbaar gebruik van deze ruimte door van een meter of 10 de bal prachtig en buiten bereik van Wout in het doel te schieten, 2-1. De E5 ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar meer dan een inzet van Tygo op de paal (alweer!!) zat er niet in. Helaas werd de enorme inzet en het goede spel niet beloond met een punt.