E5 wint laatste wedstrijd van seizoen

Voor de E5 zit het seizoen er al op. Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dit was de uitwedstrijd tegen Diever-Wapse E2. Na de verloren partij tegen MSC nog in het geheugen wilde de E5 het seizoen positief afsluiten. Door de afmelding van Dani en doordat Lasse en Tygo niet echt fit het 4 tegen 4-toernooi van vrijdagavond afsloten, had de E5 de hulp van Milan en Tijmen gekregen.

Net als de thuiswedstrijd tegen Diever-Wapse begon de E5 nu ook goed aan de wedstrijd. Het was lekker voetbalweer en de jongens hadden er zin in. Er werd goed gevoetbald en via de flanken werd er aangevallen. In het begin volgden er nog geen kansen. De eerste kans was voor Diever-Wapse. In een uitval werd Olivier verrast door de snelle spits van Diever-Wapse. Nadat hij Olivier had afgeschut, ging hij alleen op Hidde af. Gelukkig voor de E5 schoot hij naast. Dit was wel een goede waarschuwing voor de E5, want hierna werd er beter verdedigd. Doordat de spelers steeds beter gingen overspelen, kwamen de kansen vanzelf. Via een aanval over de rechterkant kwam de bal bij gastspeler Milan terecht. Beheerst schoot hij de bal achter de keeper. Niet veel later kwam Tijmen aan de rechterkant goed op. Zijn schot belande op de lat. Gelukkig kwam de bal bij Milan terecht die de bal beheerst over de keeper in het doel schoot, 0-2. Ongeveer 5 minuten voor rust schoof Lasse goed in. Via een combinatie met Milan kwam de bal bij Milan H. Alleen voor de keeper miste hij niet. Dit smaakte naar meer, want een paar minuten later schoot hij weer raak. Hierdoor kwam de ruststand op 0-4.

Na de rust kwam de E5 al snel op 0-5 door een goed doelpunt van Tijmen. Daarna stokte de productie. De keeper van Diever-Wapse verrichte goede reddingen, met name Olivier, Lasse en Tygo hadden pech met de afronding en ook wilde de spelers graag zelf scoren in plaats van nog een keer afgeven. Daarnaast wilde Diever-Wapse ook graag nog een keer scoren. Daardoor stonden bij de beide ploegen meer jongens voorin dan achterin, waardoor er aan beide kanten veel kansen kwamen. Zoals gezegd ging de bal bij de E5 er niet meer in, maar bij Diever-Wapse wel. Halverwege de tweede helft scoorde Diever-Wapse de 1-5. Dit was lang de tussenstand, totdat vlak voor tijd er nog een paar doelpunten vielen. Het werd nog even spannend, want het werd 2-5 en ook 3-5. Gelukkig floot de scheidsrechter af, waardoor de E5 de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afsloot.

Het team staat nu 2e op de ranglijst, maar kan nog wel worden achterhaald. Het was een wisselend seizoen voor de E5, waarbij er over het algemeen goed tot zeer goed werd gevoetbald maar het scoren bleek toch een lastig onderdeel van het spelletje.