E5 wint met goed voetbal van FC Meppel E4

Na een weekje rust stond vandaag de uitwedstrijd tegen FC Meppel E4 op het programma. Na het onnodige verlies tegen Havelte van de vorige keer waren de jongens erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

In het begin van de eerste helf ging het spel gelijk op. De jongens van de E5 begonnen onrustig en wisten elkaar dan ook niet goed te vinden. Dit gaf FC Meppel de mogelijkheid om in de wedstrijd te komen, want eigenlijk was al te zien dat de E5 beter was. Via een goede aanval kwam de E5 toch op voorsprong. Zakariye schoof goed in en na een goede actie maakte hij netjes de 0-1. Het hielp de E5 alleen niet om rustig in het eigen spel te komen. Na 5 minuten stond het alweer 1-1 na een goede uitval van FC Meppel. Dit was echter wel het signaal voor de E5 om een tandje bij te schakelen. Niet veel later na de gelijkmaker scoorde Olivier de 1-2. Hij kwam aan de linkerkant op, kapte zijn tegenstander uit en schoot met een goede effectbal de bal buiten bereik van de keeper in het doel. Na dit doelpunt voerde de E5 de druk op FC Meppel op en zij kwamen er dan ook niet meer uit. Dani en Milan stonden scherp voor in, Tygo en Wout hielden druk op de flanken en de verdedigers schoven Olivier, Lasse en Zakariye goed in. Vlak voor rust werd dit beloond met een doelpunt. De keeper van FC Meppel wist niet waar naartoe te schieten en schoot de bal in de voeten van Dani. Hij wist wel raad met deze kans en scoorde de 1-3.

De tweede helft moest de E5 weer in even in het eigen spel komen. Toch was het Wout die met een hele goede kopbal een doelpunt maakte. De bal werd echter van de doellijn gehaald. Hierna kwam FC Meppel er een paar keer gevaarlijk uit en dit resulteerde in een corner voor FC Meppel. Olivier raakte de bal verkeerd en daardoor kwam de bal bij de tegenstander die helemaal vrij stond. Voor Hidde was er dan ook geen houden aan waardoor de 2-3 op het bord kwam. Gelukkig bleef de E5 hierna aandringen en kwam er voor FC Meppel geen kans meer. Voor de E5 volgden de kansen elkaar op. Uit een corner schoot Tygo op het doel en via een been van de tegenstander verdween de bal in het doel, 2-4. Hierna had Dani nog een aantal goed gecreerde kansen, maar had hij pech. Eerst voorkwam de keeper met een goede redding dat Dani na een goede aanval met Lasse en Wout de bal binnenschoot. Even later had Dani weer pech dat de bal op de paal kwam. De eindstand veranderde niet meer, waardoor de eindstand 2-4 was. Een prima prestatie. Door de gunstige resultaten van de andere wedstrijden in de poule, heeft de E5 nog steeds aansluiting met de top.