E5 wint met superleuk voetbal

De jongens van de E5 waren na het knullige verlies tegen MSC gebrand op een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen Diever/Wapse E2. Vergeleken met vorige week waren Hidde en Dani H weer van de partij. Dit keer was Wout verhinderd.

Direct na het eerste fluitsignaal was duidelijk wat de intenties waren van de E5. Er werd met (zeer) goed voetbal de aanval gezocht en achterin hielden Lasse, Tygo en Olivier de boel op slot. Veel aanvallen begonnen ook bij deze jongens en veelvuldig werden de aanvallers Milan en Dani W gevonden. Ook Dani H dook regelmatig voor de keeper op. Zakariye was in de eerste helft het verbindingsstuk tussen aanval en verdediging. Door het goede combinatiespel ontstonden er veel kansen voor de E5. Milan had een paar schietkansen, Dani W strandde een paar keer op de keeper en Dani H zag een knap schot gekeerd door de keeper. Deze keeper van Diever/Wapse was vandaag heel erg goed en hield zijn ploeg op de been. Het knappe van de E5 was dat ze niet gefrustreerd raakten van het alsmaar niet scoren, maar rustig bleven voetballen. Uiteindelijk werd dat halverwege de eerste helft beloond doordat Dani W een bal langs de keeper kreeg. De verdedigers Tygo en Lasse meldden zich ook steeds vaker aan het front. Eerst was het Tygo die vanaf rechts na een goede combinatie met Milan naar binnen kwam. Na een goede actie kwam de bal voor zijn mindere linker been en wist de bal niet op het doel te krijgen. Even later was het Lasse die na een goede combinatie met Zakariye voor het doel kwam. Beheerst schoot hij de bal strak in de hoek. Hier kon de keeper echt niet bij, waardoor de 2-0 ruststand op het bord kwam.

De leiders hebben de jongens in de rust gewaarschuwd voor het "tweede-helft-syndroon" van de E5. Regelmatig wordt er een hele goede eerste helft gespeeld, waarna de tweede helft dramatisch is. Vandaag was dat gelukkig niet zo. Diever/Wapse had in de rust de keeper gewisseld met een veldspeler. De goede keeper bleek ook een goede veldspeler. De jongens van de E5 hadden vooral in het begin van de eerste helft hier wat moeite mee. Er werd meer druk op de verdediging gezet. Hidde moest een aantal reddingen verrichten en deed dat goed. Na een nieuwe aanval van Diever/Wapse kreeg Olivier de bal ongelukkig tegen zijn arm. Helaas betekende dit wel een penalty en voor Diever/Wapse de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. Gelukkig was Hidde vandaag ook in vorm en hield de penalty tegen. Hierna herpakte E5 zich en ging weer de aanval zoeken. Het was Tygo die kort achter elkaar 2 keer het doel vond. De eerste keer via een actie van zichzelf en de tweede keer op aangeven van Dani W. De eindstand van 5-0 werd bepaald door een goed afstandsschot van Milan op aangeven Dani H. Al met al een zeer goede teamprestatie!!