E7 start competitie met zevenklapper!

Een wat frisse zaterdagmorgen, met een langzam toenemen temperatuur, een ideale dag om de competitie te starten! Dit seizoen zult u getuige zijn van het straks (vermoedelijk) legendarische Alcides E7. Een team met voor de helft tweede jaars E-spelers en voor de andere helft spelers uit de F van vorig jaar.

Bij de training tekende zich al af dat hier talent in zit en na een valse start in de beker, werd daarna vlot 2x ruim gewonnen. Snel ingespeeld dus. Maar nu dus voor het "echt" in de competitie tegen Desz E4. Benieuwd hoe het zou lopen.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, met goede en bijna kansen over en weer. Wachten wie het eerst zou scoren. Een goede aanval van de Desz werd al snel onderschept door onze uitstekende verdediging, pass breed, pass naar voren en ...boem 1-0! De eerst zit erin en brengt grote vreugde, maar ook rust in het team. Betere positiekeuzes, beter samenspel en al snel 2-0 en 3-0. Dit zou nog wel eens een monsterscore kunnen worden.....zo dachten onze kanjers er blijkbaar ook over.... het spel werd nonchalent, als team verdedigen was ook niet meer nodig. (Dit kan ook komen door de sterke partij van de 2 verdedigers, de rest dacht " ze redden het wel".). Niet dus, het werd 3-1 en de 3-2 leek niet te voorkomen. Kans naar kans voor de tegenstander en veel goede reddingen van onze keeper.... bijna rust, gaan we dat nog halen? Nee, net voor het fluitsignaal toch 3-2!.

Gelukkig nu wel rust, even op adem komen en de koppies weer richting hetzelfde doel: een overwinning. Na de ranja was duidelijk dat dit goed was aangekomen, het samenspel was terug, er werd keihard geknokt voor iedere bal en al snel 4-2. Met de laatste krachten probeerde de tegenstander nog terug te komen, maar je zag aan alles dat ze het eigenlijk wel wisten. Dit wordt het niet meer. Uit een counter 5-2, snel 6-2 en daarna 7-2. Prachtige overwinning!

Ze hebben ons even in spanning gehouden, maar getrakteerd op een heerlijke wedstrijd. Toppers, bedankt!