E7 wint ook haar 2e wedstrijd!

Na een prima start 2 weken geleden en een vrije zaterdag, was het vandaag tijd voor de 2e wedstrijd van de competitie. Op een wat vochtig veld en met een heerlijke zon, kan het beter? Wij dachten het niet!

Onze tegenstander Olde Veste E8 had al 2 overwinningen op zak, dus dat leek op voorhand geen uitgemaakte zaak. Dit kon wel een spannend worden.

Alcides E7 begon weer goed, met aardig wat kansen, maar helaas nog niet scherp in de afronding. Veel schoten naast. Maar het prima spel gaf een goed gevoel. Na opnieuw een goede aanval en niet zo goed wegwerken in de verdediging van de tegenstander werd er van dichtbij snoeihard binnen geschoten: 1-0! Dit gaf een extra warm gevoel en leidde tot nog meer motivatie binnen ons sterrenteam. Door uitstekend verdedigen bleef het bij ons achterin (op wat kleine speldeprikjes na) heerlijk rustig. Wat vooral opviel was het prima veldspel, bij balbezit werd er weer goed gebruik gemaakt van de ruimtes. En waren we de bal kwijt, dan werd direct vanaf voorin druk gezet, met resultaat. Want vanuit de verdediging ging de bal naar voren via een paar goede passes en door snel te schakelen lag de 2-0 erin! Dit gaf wat meer lucht, maar toch sloop er ditmaal weer wat gemakzucht in, onze helden dachten dat het al zo goed als zeker gebeurd was....niets bleek minder waar. Door een zeer snelle omschakeling en een misverstand in onze verdediging werd het vlak voor rust toch nog 2-1... Tijd voor ranja en een kleine bespreking.

Met volle motivatie vlogen ze er de 2e helft in en al snel was de beloning er, 3-1. Een bal op de paal en nog 1 net naast, er leek niets aan de hand. Dat dachten de spelers ook, lekker uitspelen. Maar ook weer verslapping en ineens vanuit een snelle counter: 3-2! En gemotiveerd door dit doelpunt ging Olde Veste vol op de aanval en ontstonden over en weer kansen.

Nog 3 minuten te gaan, zouden we stand houden? Kansen op de 4-2 werden gemist, maar ook kansen op 3-3 werden gemist. Het was ongekend spannend. Balverlies bij ons voorin, maar door direct druk te zetten toch de bal weer veroverd. Snelle pas naar voren, korte dribbel en prima voorzet..... 4-2! Wat een bevrijding! De wedstrijd beslist en ook direct afgefloten.

Al met al een (onnodig) spannende wedstrijd met een prima resultaat, waar gaat dit allemaal nog toe leiden? We gaan het zien en zullen alle fans natuurlijk op de hoogte houden!