E8 deelt punten met FC Meppel E6

Vorige week werd de uitwedstrijd tegen FC Meppel nog gewonnen met 0-2. Deze week stond alweer de terugwedstrijd op het programma. De spelers van FC Meppel waren dan ook gebrand op het nemen van revanche.

Net als vorige week waren de teams ook deze week weer erg aan elkaar gewaagd. Het begin van de wedstrijd was voor FC Meppel dat een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Mees kwam. Net als vorige week had E8 het geluk dat het benutten van kansen niet het sterkste punt was van FC Meppel. Langzaam kwam E8 een beetje onder de druk uit waardoor ook E8 ook een aantal kansen kreeg. Ook deze werden niet benut, totdat Zakaria na een fraaie solo op doel schoot. De bal ging via de binnenkant van de paal in het doel, waardoor E8 met 1-0 voor kwam te staan. Na dit doelpunt drukte de E8 nog door, waardoor de 2-0 ook zo zou vallen. Uit corners schoot Lesley 2 keer op de lat, waardoor de ruststand 1-0 was.

In de tweede helft kwam er wat meer ruimte oo het veld. Dit was met name voor spelers als Bart en Luc beter. Zij konden wat meer gaan combineren en zo de aanval zoeken. Uit zo'n combinatie kwam Lesley aan de rechterkant door en zette de bal voor op Diego die vrij voor het doel stond. Voordat de bal bij Diego kwam, werd de bal door een speler van FC Meppel in het eigen doel gewerkt. Dit was de 2-0 voor E8. FC Meppel ging niet bij de pakken neer zitten en zocht nog meer de aanval. De verdedigers Saartu en Tygo werd onder de druk gezet en zij hadden moeite om de middenvelders te vinden. 10 minuten voor tijd werd de bal door een aanvaller van FC Meppel ontfutseld van Saartu en ging alleen op Mees. Dit keer scoorde FC Meppel wel en werd het 2-1. Hierop volgde een spannend slot van de wedstrijd. Lang leek het goed te gaan voor de E8, maar in de allerlaatste minuut ging het alsnog mis. Uit een corner kwam de bal bij een vrijstaande speler van FC Meppel en deze schoot de bal overtuigend in het bal. Hiermee kwam de eindstand op 2-2, wat ook een terechte uitslag van de wedstrijd was.