E8 speelt goede wedstrijd en wint

Na een weekje geen wedstrijd te hebben gespeeld, stond de wedstrijf tegen Genemuiden E6 op het programma. Om nog een kans op het kampioenschap te maken moest er in ieder geval gewonnen worden en dan zijn is de E8 afhankelijk van SVN.


Al in de warming-up bleek dat de jongens en meisje goed gemotiveerd waren en er zin in hadden. Ze waren erg geconcentreerd bezig (en dat is niet altijd zo hoor). Na het eerste fluitsignaal bleek dat de concentratie ook in de wedstrijd vastgehouden kon worden. Er werd heel goed overgespeeld en op deze manier de aanval gezocht. Aangezien de jongens van Genemuiden redelijk fysiek speelde, was dit de manier om kansen te creëren. Dit resulteerde al snel in een doelpunt van Wout. Uit één van de goede voorzetten en corners van Zakaria kwam de bal bij Wout terecht en hij schoot de bal netjes in het doel. Deze voorsprong had geen effect op het spel van de E8 want meteen werd weer de aanval gezocht. Wanneer Genemuiden er eens uitkwam, werd eigenlijk ter hoogte van de middellijn al ingegrepen door de verdedigers Saartu en Tygo die beiden een hele goede wedstrijd speelden. De bal werd vaak snel onderschept en de voortzetting was daarna ook goed door het zuiver inspelen van de middenvelders. Hierdoor werd het voor Mees weer een rustige dag in het doel. Bij één van de vele corners werd een eigen bedachte variant uitgevoerd. Bij deze variant komt Lesley "op de rand van de 16" vrij in balbezit en kan dan schieten op doel. Zijn schot belandde fraai bij de tweede paal in het doel, 2-0. Na dit doelpunt kwam een fase met veel combinatievoetbal. Luc liet zich regelmatig uit de spits zakken om te combineren met zijn medespelers. Door zo'n actie kon Lesley aan de rechterkant opkomen en de bal op Wout voorzetten. Aan Wout zijn zulke kansen wel besteed en het werd dan ook 3-0. Het volgende doelpunt ging eigenlijk op dezelfde manier. Weer was het Lesley die na een goede combinatie met Zakaria de achterlijn op zocht en de bal bij Wout kreeg. Hij schoot de 4-0 binnen en dit was ook de ruststand.


Na de rust zocht Genemuiden meer de aanval om toch een doelpunt te maken. Bij de E8 sloop toch een beetje het gemak erin, waardoor er minder goed verdedigd werd. In het begin konden de verdedigers en Mees een tegendoelpunt nog wel voorkomen, maar uiteindelijk viel toch de 4-1. Dit was toch een signaal dat er weer beter opgelet moest worden. En dat deden ze ook. Er werd weer meer gecombineerd en er kwamen weer kansen. Diego kreeg zijn kansen en schoot op de lat, Wout schoot op de paal en stond de keeper vaak op de goede plek. Uiteindelijk werd er toch nog wel gescoord. Uit een scrimmage kwam de bal bij Luc en hij scoot meteen op doel. De bal werd net achter de lijn weggeschoten door een verdediger, maar de scheidsrechter had gezien dat de bal geheel over de lijn was. Hierdoor kwam de tussenstand op 5-1. Vlak hierna was Luc de aangever op Diego die de bal beheerst bij de tweede paal in het doel schoot, 6-1. Uit een soort gelijke actie waaruit het doelpunt van Luc viel, kwam de bal voor de voeten van Bart. Hij schoot de bal ook op het doel, maar de scheidsrechter had nu niet gezien dat de bal geheel over de lijn is. Helaas werd deze actie geen doelpunt. Vlak voor tijd was het Zakaria die na een goede actie de 7-1 in het doel schoot.


Dit was één van de betere wedstrijden van het seizoen en dat geeft de spelers moed. In de middag bleek dat SVN zijn wedstrijd gewonnen had van FC Meppel, waardoor het nu nog wel heel moeilijk wordt om kampioen te worden. Volgende week kan de E8 het feestje van SVN nog wel uitstellen en het jun nog moeilijk maken. Spannend slot van de competitie dus....