E8 verliest spannende wedstrijd van SVN E4

In de eerste ronde wisten zowel E8 als SVN E4 hun wedstrijd te winnen. De wedstrijd van zaterdag 14 maart in Nijeveen tegen SVN E4 was dan ook eigenlijk wel een topper. In de zaalcompetitie speelden de teams ook al tegen elkaar en dat ging toen ook al gelijk op. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Er werd gespeeld zonder Wout (was een weekendje weg), maar Saartu was wel weer van de partij. Zij vormde met Tygo de verdeging en deed dat heel solide. Er werd in de eerste helft dan ook nauwelijks een kans weggeven. De wedstrijd speelde zich dan ook voornamelijk op het middenveld af. In het begin van de wedstrijd had SVN de overhand, maar langzaam kwam E8 ook meer in de wedstrijd. Op het middenveld wisten Zakaria en Lesley veel duels te winnen en er gevaarlijk uit te komen. Voorin kregen ze dan hulp van Luc, Bart en Diego. Deze spelers kwamen steeds vaker gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Alleen het maken van een doelpunt lukte echter net niet. Met name Diego had pech in de afronding. Aan de andere kant kwam SVN ook sporadisch voor het doel van Mees, die dan vaak goed opgesteld stond en een doelpunt wist te voorkomen. Bij één van de weinige tegenaanvallen kreeg Zakaria de bal tegen zijn hand en de scheidsrechter gaf hiervoor een penalty voor SVN. Deze werd door een speler van SVN echter naast het doel geschoten waardoor de ruststand 0-0 was.

Na rust ging de wedstrijd verder zoals het voor de rust ging. Veel strijd op het middenveld en veel spanning voor de leider en de ouders. Kort na rust werd het echter toch 1-0 voor SVN. Door rommelig (en niet geheel volgens de regels) wisselen van SVN kwam er een speler het veld in lopen die meteen vrij stond. Deze werd aangespeeld en kon richting het doel van Mees lopen. In eerste instantie werd door de verdediging van E8 nog een doelpunt voorkomen, maar even later werd de bal toch goed ingeschoten waardoor het 1-0 werd. Daarna volgde een fase waarin het slechte en inconsequent fluiten van de scheidsrechter de overhand kreeg. Vasthouden van Lesley werd niet afgefloten, handsballen van SVN werden genegeerd en een zuivere strafschop (wederom hands) werd niet gegeven. Dat dit niet alleen het beeld van Alcides was, bleek meteen na afloop. De leiders en mensen uit het publiek boden meteen hun excuses aan en de scheidsrechter werd toegesproken. Maar goed, we moesten de wedstrijd wel uitspelen en dat was wel redelijk frustrerend. Desondanks werden er toch nog wel een aantal kansen gecreeerd. Zo schoot Diego op de paal, kwam Luc een teenlengte te kort, werd een inzet van Bart gestopt door de keeper en werden ook goede acties van Lesley niet beloond met een doelpunt. Zoals zo vaak, is het dan de tegenstander die scoort. Eerst stuiterde een schot van afstand vlak voor Mees raar op, waardoor de bal over de handen van Mees gingen. Dit betekende de 2-0. In de allerlaatste minuut zeilde een van richting veranderd schot nog over Mees in het doel waardoor de eindstand 3-0 werd. Ondanks alle commotie rondom de scheidsrechter verdienen de kids van E8 een enorm compliment voor het vertoonde spel en ook dat er 'gewoon' doorgevoetbal werd. Jammer dat dit niet leidde tot doelpunten.