E8 wint laatste wedstrijd en wordt 2e in de competitie

Het is half mei en de laatste wedstrijd van het seizoen staat alweer op het programma. Dit is een uitwedstrijd tegen Wolvega en er moet om 09.00 uur afgetrapt worden. Ondanks het vroege tijdstip was iedereen op tijd en ook nog eens vrolijk aanwezig. Naast de spelers waren er dit keer ook veel ouders en broertjes en een zus mee. Erg mooi!!


Na het verlies van de week ervoor was het team van plan om de competitie met een goede wedstrijd af te sluiten. Vanaf het begin begon het team heel scherp aan de wedstrijd. Ook Wolvega was van plan de competitie goed af te sluiten, want ook zij begonnen fanatiek aan de wedstrijd. Hierdoor ontstond er een wedstrijd dat erg leuk was om naar te kijken. Beide ploegen zochten de aanval en beide verdedingen werden op de proef gesteld. Bij de E8 stonden Tygo en Bart achterin en die verdedigden zeer scherp, ook al stonden ze af en toe tegenover een groter aantal tegenstanders. De middenvelders werden in de counter nogal eens overlopen, maar gelukkig hadden de verdedigers een goede dag. Daar stond tegenover dat E8 ook wel aan aanvallen toekwam. Aan de rechterkant maakten Lesley en Zakaria hun acties en aan de linkerkant werd er goed gecombineerd door Diego, Luc en Wout. Het lukte net niet om de bal goed bij de spitsen te krijgen, waardoor geen grote kansen kwamen. Wel kregen we weer veel corners. Uit één van de eerste corners legde Zakaria de bal bij de mee opgekomen verdediger Tygo neer. Hij nam de bal aan en speelde de bal beheerst over de keeper in de verre hoek. Dit oudhollandse 'wippertje' betekende de 1-0. Niet kort daarna maakte Lesley weer een goede actie en schoot de bal hard en zuiver in het doel. Hierdoor stond E8 halverwege de eerste helft op 2-0. Wolvega liet het hier echter niet bijzitten en bleef ook de aanval zoeken. Vaak stonden Tygo, Saartu en Bart, maar zeker ook keeper Mees een doelpunt in de weg. Eén keer kwam de bal echter in de kluts bij een aanvaller van Wolvega die vrij voor het doel kwam. Eerst kon Mees nog redden, maar de bal werd toch nog in het doel geschoten, 1-2. Dat de spelers goed geconcentreerd waren, bleek snel. In plaats van te gaan mopperen over het tegendoelpunt, werd er meteen weer goed overgespeeld om een doelpunt te maken. Uit een goede aanval tussen Zakaria, Diego en Bart legde Diego de bal netjes bij Bart neer en hij schoot de bal in het doel. Hierdoor was de marge weer 2 doelpunten. Vlak daarvoor had Lesley nog het doelpunt van het jaar kunnen maken. Na een aantal mooie combinaties, zette Diego de bal in 1 keer, door de lucht, voor de voeten van Lesley. Hij wilde de bal in 1 keer op het doel schieten, maar miste net de bal. Vlak voor rust ging de goed spelende Zakaria weer op avontuur en creerde zelf ruimte voor een schot. Deze verdween hard achter de keeper in het doel. De ruststand was hierdoor 1-4.


Na rust ging E8 vrolijk door met aanvallen. Veel van die aanvallen gingen over de rechterkant. Dit had Wolvega ook door en die kant werd goed verdedigd. Lesley en Zakaria hadden dan ook moeite met het vinden van een medespeler voor het doel. Als de bal wel voor het doel kwam, hadden de aanvallers Wout, Luc en Diego pech met het afronden of de keeper deed zijn werk goed. Het bleef dan ook lang 1-4. Uiteindelijk viel toch de 1-5 door een goede voorzet van Lesley op Bart. De bal ging door het geblokte schot niet heel hard het doel in, maar hij telde toch. Uiteindelijk scoorde Wolvega nog de 2-5, maar dit mocht de pret niet drukken. De jongens en meisje waren na afloop terecht blij met het resultaat en ook met de dik verdiende tweede plaats in de competitie. Voor een team waarvan de meesten dit jaar voor het eerst op voetbal zitten, is dat een prima resultaat!!