E8 wint van Genemuiden E6

Het was zaterdagochtend vroeg opstaan voor de spelers, ouders en leider van E8. De wedstrijd in en tegen Genemuiden begon namelijk al om 09.00 uur. De jongens en meisje van E8 waren wel wakker, maar dat kon niet van alle ouders gezegd worden. Maar toch was iedereen op tijd om naar Genemuiden af te reizen.

Na een korte warming-up begon E8 gedreven aan de wedstrijd. Ze waren erg gemotiveerd om, na het verlies van de week ervoor, deze wedstrijd te winnen. Al snel bleek dat dat makkelijker gezegd dan gedaan was. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd, hoewel de E8 wel een veldoverwicht had. Lesley maakte een aantal goede acties aan de rechterkant, maar was ongelukkig in zijn voorzetten en doelpogingen. Ook bij corners was het geluk niet aan de zijde van E8. Ook Genemuiden kwam een aantal keren gevaarlijk door. Achterin werd er echter weer goed verdedigd door Tygo en Saartu. En als er al eens een bal doorkwam, stond Mees op de goede plek. Halverwege de eerste helft kwam de E8 toch op voorsprong. Lesley kwam van de rechterkant naar binnen en Luc en Diego zochten de vrije ruimte bij de tweede paal. Hierdoor ontstond er echter ruimte voor Lesley die daar dankbaar gebruik van maakte en de bal in de korte hoek in het doel schoot. Er kon echter niet heel lang van deze verdiende voorsprong genoten worden. Bij een corner voor Genemuiden werd er niet echt scherp verdedigd, waardoor een speler helemaal vrij voor het doel kwam te staan. Deze aarzelde niet en schoot de bal in het doel, 1-1. Daarna volgde weer een strijd op het middenveld waar Wout veel meters maakte en Zakaria zijn acties maakte. Na één zo'n goede actie speelde Zakaria Diego aan. Deze kapte zijn tegenstander uit en stond zo vrij voor het doel. Hij twijfelde niet en schoot de 1-2 binnen. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werden de spelers door leider André nog bijgepraat en dat deed blijkbaar wonderen. Na de rust werden er op het middenveld meer duels gewonnen en er werd ook beter samengespeeld. Vijf minuten na de rust veroverde Wout de bal op het middenveld en door een perfecte actie kwam hij alleen voor de keeper en schoot de 1-3 binnen. Hiermee was de ban gebroken en kon E8 makkelijker voetballen. Achterin werd er nog scherp verdedigd en op het middenveld kwamen Bart en Luc ook steeds meer in hun spel. Bart kwam een paar keer goed door en had dan pech in zijn vervolgacties. Halverwege de tweede helft kwam Luc op het middenveld in balbezit. Hier draaide hij handig weg van zijn tegenstander en gaf een goede dieptepass op Diego. Diego kwam hierdoor alleen voor de keeper en hij scoorde fraai de 1-4. Vlak daarna kwam Zakaria alleen voor de keeper te staan en dat betekende de 1-5. Het aanvallen ging steeds makkelijker waardoor het verdedigen even wat lastiger bleek. Hierdoor werd Genemuiden weer wat gevaarlijker. Door niet scherp verdedigen kreeg Genemuiden een vrije trap schuin voor het doel. Deze werd hard en zuiver in de korte hoek geschoten. Doordat de muur bukte, had Mees geen enkele kans. De tussenstand was dus 2-5. Genemuiden ging nu weer wat meer aanzetten, maar daardoor kreeg E8 weer meer ruimte voor in. Daar wisten Diego (na een assist van Luc via de paal!) en Lesley wel raad mee, waardoor de eindstand 2-7 werd.

Door deze overwinning steeg de E8 naar de tweede plek op de ranglijst. De terugreis naar Meppel was (ondanks de buien) toch wel erg prettig!