Eddy Kuik stopt aan het einde van het seizoen

Eddy Kuik heeft bekend gemaakt dat dit seizoen, zijn laatste seizoen zal zijn als Hoofd Jeugd Opleiding bij MVV Alcides.  Eddy heeft deze functie de afgelopen 3 jaren bekleed en in deze periode heeft onze jeugdopleiding zich nog verder ontwikkeld. De doelstellingen die we met elkaar gezet hebben, zijn bijna allemaal gehaald. Zo is de jeugdopleiding gecertificeerd als lokale jeugdopleiding vanuit de KNVB en spelen bijna alle standaard elftallen in de divisie. Maar ook zijn er in deze periode vele jeugdtrainers geschoold en geënthousiasmeerd om een team te trainen.  Dit enthousiasme is een van de eigenschappen die zo kenmerkend zijn voor Eddy, evenals zijn enorme inzet, om ervoor iedereen te zijn, of het nu gaat om een kabouter of een speler van de JO-19, Eddy gaf altijd thuis. Ook onderhield hij nauwe contacten, met de buurverenigingen, de KNVB en de BVO’s in de omgeving. Dit alles doet hij naast zijn werk bij Trompmeesters VSO in Steenwijk, op de Sprinthavo van Drenthe College (2 dagen in de week) en zijn werk als docent bij de KNVB.

Eddy geeft aan niet meer de volledige energie te hebben om de toewijding te geven, die voor deze functie benodigd is.  Hij blijft, als Alcideaan, wel beschikbaar om zijn opvolger(s) van advies te voorzien en in gezamenlijkheid het ingezette beleid voort te zetten.  Ook zal hij het huidige seizoen afmaken, zoals wij van hem kennen, met enorm veel inzet.

Vanuit VTZ zijn wij Eddy zeer dankbaar voor de afgelopen jaren  en gaan wij ons de komende maanden beraden over de invulling van deze belangrijke functie binnen onze jeugdopleiding.