Een belevenisvolle Drenthe Cup 2015 voor Alcides B1


Een vervolg geven aan de nacompetitie bleek dit seizoen niet mogelijk, maar ter afsluiting is er dan altijd nog de Drenthe Cup. De B1 had voorafgaand aan dit toernooi zich voorgenomen om het podium te halen, zodat het seizoen gezamenlijk op de Wheem met nog meer tevredenheid zou kunnen worden afgesloten. Het liefst natuurlijk als eerste. De eerste dag liet onze B1 er geen gras overgroeien. De eerste drie wedstrijden in de poule werden winnend afgesloten. Diest (B) was de eerste wedstrijd onze tegenstander. Op het hoofdveld van MSC werden zij met 2 – 1 verslagen door doelpunten van Ryan Luyckx en Olaf de Grip. Diest was een lastige tegenstander maar bleek uiteindelijk niet in staat om tegen een goed werend Alcides de overwinning te pakken. De tweede pot ging tegen een ploeg uit Duitsland en wel Oberhavel Velten B1. Een ploeg die het voornamelijk van hun fysiekheid moest hebben. Zij waren meer bezig met het spelen van unfaire duels, dan daadwerkelijk proberen te komen tot iets dat lijkt op voetballen. Helemaal bijzonder was dat zij ook nog zeer verbouwereerd reageerden zodra de scheidsrechter genoodzaakt was het spel stil te moeten leggen ten voordele van Alcides B1. Hun trainer, alias de stadsomroeper, gooide er met de nodige decibels er nog een behoorlijk schepje bovenop. Alcides gaf op dit alles het enige beste antwoord en dat is simpelweg winnen met 2 – 0. Dit keer werden de doelpunten in Alcideaans voordeel gemaakt door Ryan Luyckx en Dennis Hamminga. De Alcideanen lieten zich deze wedstrijd niet gek maken, hoe groot de verleiding soms ook was om hier op in te gaan. Slim gedaan mannen! De derde wedstrijd was wederom tegen een tegenstander uit Duitsland en wel SV Gevelsberg. Ook zij hadden geen moeite om, indien nodig, de spelers van Alcides behoorlijk fysiek te bespelen. Ook nu weer liet Alcides zich niet van de wijs brengen. Sterker nog, in een vroegtijdig stadium kwamen de geel-zwarten op een 1- 0 voorsprong door een benutte strafschop van Olaf de Grip nadat de doorbraak van Ryan Luyckx op onreglementaire wijze werd onderbroken. De verdediger kon met rood vertrekken. De irritatie bij onze oosterburen nam mede hierdoor toe. Niet veel later kreeg ook een tweede speler van Gevelsberg rood. Ook voor hem werd een enkeltje zijlijn geboekt. Vanuit het niets vond hij het nodig Olaf de Grip neer te schoffelen. Toch wisten zij met negen man de stand gelijk te trekken. De typerende Duitse vechtlust hielp ook hen aan een doelpunt. Alcides stroopte aansluitend op positieve wijze de mouwen op en wist op z’n Duits in de laatste paar tellen de overwinning er uit te slepen. Een goede voorzet van Ruben Zanting werd door Dennis Hamminga bij de tweede paal sterk binnen gekopt: 2 - 1.

Drie keer winst betekende een dag later deelnemen aan de finaleronde van de B-teams. Netjes!!

De tweede dag werd de kwartfinale gespeeld tegen SV Moers. Alcides liet vanaf het begin direct zien het voorafgestelde doel te willen realiseren. De Meppelers hadden de overhand en wisten deze wedstrijd met een terecht 1 – 0 winst af te sluiten. Doelpuntenmaker Olaf de Grip. Vanuit een vrije trap krulde hij de bal netjes binnen.

De halve finale moest Alcides B1 opdraven tegen SV Munster ’08. De eerste helft had onze tegenstander meer overwicht. Dit wisten zij uit te drukken in een 1 – 0 voorsprong. De tweede helft liet een tegenovergesteld spelbeeld zien. Alcides ging voor alles of niks. Met veel inzet, passie en goed voetbal werd Munster onder druk gezet. Dit leverde onze B1 meerdere kansen op maar helaas nog geen doelpunt. Om alsnog op minimaal gelijke hoogte te komen met Munster en zo mogelijk een strafschoppenserie in de wacht te slepen, werd bij Alcides B1 de laatste troef ingezet. Met man en macht ging men in de aanval en dan ook echt met iedereen. Keeper Roël werd de laatste paar tellen eveneens naar het front gestuurd en op z’n Engels werd getracht de gelijkmaker te scoren. Zo pikte Ramon van der Haar de bal op rond de middenlijn. Met een ferme trap ging de bal weer richting de zestien van Munster. Ryan kopte door en vervolgens dook achter hem Roël bij de tweede paal op. Hij pikte de bal op, wist de keeper op het verkeerde been te zetten en schoot vervolgens knap diagonaal binnen: 1 – 1. Met alles en iedereen die betrokken was bij de B1 en Alcides, werd dit sensationele doelpunt met oorverdovend lawaai uitbundig gevierd. De tribune bij MSC leek te exploderen. Wat een beleving!! Zie bijgaande filmpjes, door op te klikken!https://youtu.be/Djo2pjbqMqghttps://youtu.be/y5a3OUYpSS0Aftrappen was nog net mogelijk, maar daarmee hield de wedstrijd dan ook op. Wederom op z’n Duits tegen een Duitse tegenstander de strafschoppenserie bereiken. Was deze tik voldoende om Munster door middel van de strafschoppen op de knieën te krijgen? Ondanks de sterke en knappe woorden van de aanvoerders van de B1, bleek Munster in deze serie dan toch de sterkste. Twee pingels gingen van ons mis maar ook evenzovele keren zat Roël er met de hand bij. Toch kon hij deze ballen onvoldoende keren. De finale ging aan de neus van onze B1 voorbij. Munster was vanaf de stip effectiever. De teleurstelling moest even worden verwerkt maar het doelpuntfeestje en de daarbij ontstane teambeleving nam niemand ons meer af. Wat een beste beleving was dat! Mogelijk een understatement maar dit maakt het voetbal met deze mannen zo prachtig. Knap was het hoe Alcides B1 daarna de draad weer wist op te pakken. Dan maar gaan voor de derde plek en een podium plaats veilig stellen. Dit lukte door oude bekende Gevelsberg met 3 – 0 naar huis te sturen door doelpunten van Robin Klomp, Dennis Hamminga en een eigen doelpunt. De derde plaats was daarmee een feit. Een mooie afsluiting van een meer dan mooi seizoen. Op de Wheem werd met flink gezang de beker in ontvangst genomen. Met spelers en staf werd naderhand er nog eentje op genuttigd. Zie Foto'sMannen dank voor dit mooie seizoen en de afsluiting en succes met de verdere voorbereidingen op een nieuw voetbalseizoen. We zien elkaar weer op de velden.Jan