F1 tegen de koploper in Emmeloord

Wat het puntverschil op de ranglijst ook doet vermoeden, de onderlinge duels van Alcides F1 met de koplopers leveren vaak spannende wedstrijden op en geen grote verschillen in de uitslag. Vandaag moest F1 tegen de onbetwiste lijstaanvoerder Flevoboys F1. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Flevoboys een vrije trap vanaf de “16 meter”. Een werkelijk prachtig en onhoudbaar schot in de kruising zorgde voor de 1-0. De eerste 10 minuten verliepen gelijkwaardig met misschien nog wel meer kansen voor Alcides. Kjeld speelde zich vrij en schoot goed gericht, maar de keeper wist hem uit de hoek te plukken. Na prachtig samenspel kreeg ook Dikkie een mooie kans, ook dit schot was goed geplaatst maar helaas op de paal. De 1-1 was in deze fase terecht geweest, maar na een klein foutje schoot Flevoboys de 2-0 binnen en gingen we rusten. Nogmaals werd gewaarschuwd voor de verre uittrappen van de keeper, die daarmee direct de snelle spitsen van Flevoboys kon bereiken. Ook in de 2e helft bleven onze verdedigers Timo, Mees en Julian goed opletten en schakelde daarmee vaak dit spitsenduo uit. Maar Flevoboys had ook in de 1e helft laten zien dat ze met zeer efficiënt samenspelen en één keer raken, gevaarlijk konden zijn.
Aan het begin van de tweede helft ging het ook weer gelijk op, hoewel de 93-jarige scheidsrechter niet alles zag wat er op het veld gebeurde. Na een ingooi speelde Mees mooi naar Kjeld, die vervolgens Ynze wist te bereiken. Ook zijn schot werd nog net door een speler van de lijn gehaald en een snelle uittrap van de keeper kwam dit keer wel via de kluts bij de spits van Flevoboys terecht, die er 3-0 van maakte. Ondanks deze tegengoal bleef Alcides vechten met Tarik voorop. Alcides wist Flevoboys weer terug te dringen op eigen helft en Tarik kreeg na een voorzet nog een kans met zijn mindere linkervoet. Wel werd duidelijk dat we alleen door goed samenspel, 1 of 2 keer raken, langs de verdediging konden komen. Jammer genoeg gingen we toch nog te vaak alleen op avontuur, waardoor de aanval smoorde en Flevoboys na snelle omschakeling de 4-0 wist te maken. Younes wilde graag de hele wedstrijd keepen en deed dat geweldig. Ook aan de 5-0 kon hij niet veel doen. Een harde trap van Flevoboys tikte Younes met een prachtige duik nog net tegen de lat, waarna de rebound er alsnog inging. Vanaf de aftrap bleven wij jagen op dat doelpunt en na een mooie actie van Tim aan de linkerkant, liepen we elkaar in de weg en kwam het niet tot een voorzet en strandde de aanval. Flevoboys scoorde andermaal uit een counter vlak voor tijd de 6-0. Het werd daarmee een beetje de wedstrijd van de gemiste kansen. Flevoboys heeft verdient gewonnen en staan niet voor niks bovenaan, maar de krachtsverhouding was beter weergegeven met 4-2. We hebben tot de laatste minuut gevochten en inzet getoond en merken nog steeds een stijgende lijn en daardoor spannende wedstrijden, ook tegen de koploper.