F2 strijdt als team en wint!

Het was koud zaterdagochtend, maar Alcides F2 liet tegen Diever-Wapse F1 een pot voetbal zien waar je het vanzelf warm van kreeg. Op voorhand leek Diever-Wapse licht favoriet. Met een wedstrijd minder gespeeld hadden ze immers hetzelfde puntenaantal als Alcides. Toen de rood-groenen op het veld aantraden, zagen we bovendien een club jongens en meiden gegoten in de mal van de Drentse buitendorpen: steevast een flinke kop groter dan onze Meppeler stadskids.

Maar F2 heeft dit seizoen al vaker laten zien zich kranig te verweren tegen goede tegenstanders. Deze wedstrijd vormde daarop geen uitzondering. De hele eerste helft was Alcides duidelijk de sterkere ploeg. Helaas wilde het met de doelpunten niet zo lukken. Op slag van rust kwam Diever-Wapse zelfs voor te staan.

Daardoor geheel niet uit het veld geslagen traden de geelzwarten na de rust wederom strijdvaardig aan. Er werd goed overgespeeld en geknokt voor elke bal. Dat werd al snel beloond met de gelijkmaker van Jesper. Zeven minuten later gevolgd door de 2-1 van Jesse en vier mintuer later zelfs door de 3-1 van Jesse. Dat Diever-Wapse er vervolgens ook nog eentje voorbij onze doelman kreeg, mocht de pret niet meer drukken. Winst in da pocket en dik verdiend!

Op naar de derby tegen MSC, die voor volgende week zaterdag op het programma staat.